Linkuri accesibilitate

Eugen Teodorovici mută la Tribunal conflictul cu actuala conducere PSD


Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici, candidat în alegerile interne a PSD pentru funcția de președinte, a depus o solicitare la Tribunalul București prin care solicită să fie recunoscut oficial de Autoritatea Electorală Permanentă și de instituțiile cu atribuții în domeniu drept singurul membru al conducerii executive a social-democraților care încă este în funcție.

Fostul ministru a respins mereu schimbarea conducerii PSD odată cu demisia Vioricăi Dăncilă și a cerut ca el să fie recunoscut ca președinte interimar al PSD, afirmând că statutul PSD îi conferă acest drept deoarece era președinte executiv funcție din care nu a demisionat.

„În considerarea celor de mai sus, în prezent subsemnatul Eugen Orlando Teodorovici, în calitate de președinte executiv al PSD, sunt singurul membru al organelor de conducere executivă ale partidului aflat în continuare în funcție,

Vă solicit să luați act de cele mai sus indicate și de faptul că subsemnatul dețin în mod legal și statutar funcția de președinte executiv al PSD, cu atribuțiile pe care Legea nr. 14/2003 și Statutul PSD le stipulează cu privire la aceasta.

Depun prezenta adresă cu scopul de a asigura corecta informare atât a instituțiilor publice având competențe în organizarea și funcționarea partidelor politice (printre care Autoritatea Electorală Permanentă), precum și a terților, pentru asigura corecta respectare a caracterului de informație de interes public al datelor din Registrul partidelor politice, statuat de art. 49 alin. (3) din Legea nr. 14/2003”, arată unul din documentele publicate pe Facebook de senatorul PSD.

Mișcarea lui Teodorovici vine cu 4 zile înainte de Congresul PSD în care îi va fi contracandidat lui Marcel Ciolacu pentru șefia PSD.

„Am cerut respectarea Legii nr. 14/2003 și a Statutului PSD! Am cerut în repetate rânduri organizarea corectă a alegerilor pentru conducerea PSD!

Tăcerea conducerii ilegale a PSD a fost răspunsul pentru toți membrii și susținătorii acestui partid!

A fost și este indiferență și insultă la adresa celor care au așteptări din partea celor ce se consideră «reformatorii» PSD!

Astăzi am cerut Tribunalului București să restabilească legalitate!!

De ce este necesar acum acest demers?

Pentru că nu trebuie să validăm alegerea în mod nestatutar și nedemocratic a președintelui PSD, printr-un simulacru de alegeri, atunci când regulile se schimbă în timpul jocului tocmai pentru a diminua sau anula șansele altor potențiali candidați!”, a afirmat Eugen Teodorovici în mesajul de pe Facebook în care anunță acțiunea în instanță.

Eugen Teodorovici și-a depus candidatura pentru funcția de președinte PSD, fără a depune și o listă cu numele pe care le propune pentru funcția de prim-vicepreședinte, secretar general sau vicepreședinte.

Ultimul Comitet Executiv al PSD a votat pentru depunerea unei liste în vederea Congresului extraordinar care să conțină toate aceste nume. Cu toate acestea, Statutul PSD nu a fost modificat. Actualul Statut prevede candidaturi uninominale pentru funcția de președinte sau secretar general. Social-democrații intenționează să modifice Statutul partidului la începutul lucrărilor Congresului extraordinar online din 22 august. Procedura a mai fost folosită la Congresele PSD.

Marcel Ciolacu a depus o listă completă, pe care se regăsesc pentru funcția de prim-vicepreședinte numele Gabrielei Firea și a lui Sorin Grindeanu.

Pe lista lui Marcel Ciolacu se află: Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, Mihai Tudose, Radu Moldovan, Dragoș Benea, Doina Fedorovici, Daniel Băluță, Vasile Gliga, Titus Corlățean, Ionuț Pucheanu pentru poziția de vicepreședinte, Paul Stănescu pentru cea de secretar general și Vasile Dîncu pentru funcția de președinte al Consiliului Național.

XS
SM
MD
LG