Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Eugen Teodorovici: ”Voi aduce în România întreprinzători de la Moscova care să asigure mentenanța la Baza Militară Deveselu”


După plecarea lui Liviu Dragnea, deciziile la vârful PSD par a se lua la fel de democratic ca impunerea Ursulei von der Leyen la vârful Comisiei Europene. Dintr-o salbă de posibili candidați ai PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă l-a ales tocmai pe Eugen Teodorovici, cu care va merge în tandem președinte-premier.

Indiferent de cum va arăta sondajul de opinie comandat de PSD, lideri ca Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu sau Ecaterina Andronescu au ieșit deja din calcule.

Așadar, fostul liberal Teodorovici se va bate pentru fotoliul de la Cotroceni cu Klaus Iohannis și, probabil, Dan Barna din partea USR-Plus. Greu de spus ce anume îl recomandă pe actualul ministru de Finanțe pentru cea mai înaltă poziție în stat, așa că reporterii Roșia Today i-au luat un scurt interviu.

Rep. Fostul președinte Traian Băsescu spune că partida de ping-pong pe care ați jucat-o cu primul ministru reprezintă debutul campaniei electorale pentru prezidențiale. Cum comentați?

De obicei mă abțin să comentez ce scrie Traian Băsescu pe Facebook, pentru că nu știu dacă a făcut-o înainte sau după șpriț. Oricum, de data asta a nimerit-o. O să șterg pe jos cu Iohannis la prezidențiale.

Rep. Aveți o strategie în sensul ăsta?

Nu. Am decât un slogan: #insist

Rep. Cum insistați, în ce direcție?

În direcția bună. Spre est. În calitate de guvernator al Băncii Internaționale de Investiții a Rusiei, voi aduce în România întreprinzători de la Moscova care să asigure mentenanța la Baza Militară Deveselu, spre exemplu.

Rep. Asta a fost o glumă?

Nu. Mă știți pe mine glumeț?! Iohannis n-a fost în stare să aducă un singur investitor, fie și din Coreea de Nord. Doar ne-a criticat la Bruxelles. Scuzați-mi limbajul direct, dar nu poți fi în același timp președinte al României și sluga lui Merkel.

Rep. Veți merge în tandem cu Viorica Dăncilă la alegerile din noiembrie?

Dacă sondajul intren ne confirmă bănuielile, și anume că doamna Dăncilă s-a scuturat de greaua moștenire lăsată de Dragnea, iar PSD a devenit peste noapte un partid pro-european, atunci eu și actualul premier reprezentăm cea mai bună soluție pentru alegătorii de stânga din România.

Rep. Nu vă temeți de PRO România și Victor Ponta?

Despre morți, numai de bine.

Rep. Aveți deja o strategie pentru campania electorală?

Da, desigur. Am început cu tenis de masă la Sulina, continuăm cu tenis de câmp, săritura cu prăjina, aruncarea ciocanului și, la final, aruncarea secerii, ca sa nu se mai spuna ca suntem urmașii partidului comunist român. Electoratul nostru apreciază performanța sportivă, iar eu și doamna Dăncilă suntem în mare formă. Chiar acum, când m-ați sunat, făceam zece tracțiuni la bară, în subsolul de la Palatul Victoria. Fără putere, degeaba te duce mintea, vorba colegului Codrin Ștefănescu.

Rep. În final, am vrea să confirmați sau să infirmați zvonul cu privire la o înțelegere ocultă, pe sub masă, între PSD și Klaus Iohannis.

Mulțumesc de întrebare. Îi urez bun venit Elenei Udrea. România e și țara ei. La revedere.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

XS
SM
MD
LG