Linkuri accesibilitate

Eugen Tomac demisionează din funcția de președinte PMP


Eugen Tomac și-a anunțat miercuri demisia din funcția de președinte al PMP ca urmare a eșecului de la alegerile parlamentare în care formațiunea sa nu a întrunit pragul de 5% pentru a intra în viitorul Parlament.

Consider că în politică mereu lucrurile trebuie luate prin prisma rezultatului, exact cum e el validat. Am avut azi o ședință lungă cu colegii din PMP, pentru că sunt conștient că cu toții ne doream mai mult, așteptam un rezultat mult mai bun.

Am luat decizia de a-mi informa colegii că îmi asum acest rezultat. În politică trebuie să privești viața în ochi așa cum e și si-ți asumi și lucrurile bune și pe cele mai puțin bune. Marius Pașcan va fi lider interimar
”, a afirmat Eugen Tomac.

Eugen Tomac a precizat apoi că, potrivit rezultatelor parțiale, PMP a obținut 4,93% la alegerile de duminică, dar va face mai multe contestații în instanță față de rezultatele din unele secții.

„Acolo unde avem zero voturi sau acolo unde sunt membri care spun că au votat, dar nu sunt voturi consemnate am contestat. Sunt peste 1.090 de contestații pe care le-am formulat. Suntem conștienți de evoluția rezultatului și așteptăm cu mult interes modul cum vor fi soluționate aceste solicitări, care sunt legitime și necesare. Subliniem, însă, că nu punem sub semnul întrebării aceste alegeri, dar, justificat, vrem să fie analizată fiecare solicitare cu maximă seriozitate”, a completat Eugen Tomac.

Potrivit datelor după centralizarea proceselor verbale din 99,03% dintre secţiile de votare, PMP nu atinge pragul de 5% pentru a intra în Parlament, având 4,90% la Senat şi 4,78% la Camera Deputaţilor.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG