Linkuri accesibilitate

Eugen Tomac: Democrația românească suferă enorm prin lipsa de dezbatere


Eugen Tomac, președinte PMP

Președintele PMP, Eugen Tomac, critică lipsa de dezbatere între candidați cu două săptămâni în alegerile locale, arătând că după un scrutin prezidențial fără dezbateri între candidați, acum, alegeri de primari fără dezbateri între candidați reprezintă un risc enorm pentru stadiul democrației din România.

„Esența democrației este dezbaterea, lipsa ei arată că democrația românească suferă enorm.

Am avut alegeri prezidențiale fără confruntări și dezbateri reale. Se repetă acest scenariu și la alegerile locale și tot începem să ne obișnuim cu acest stil sinucigaș pentru democrație", a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Liderul PMP subliniază că o lipsă de dezbatere va face ca politicienii să devină „comozi și periculoși", iar „presa tot mai resemnată".

„Mai avem două săptămâni de campanie, poate totuși se sesizează partea sănătoasă a societății civile care slujește valori nu persoane și dă tonul unor dezbateri pe teme, programe și provocări la care suntem supuși", a completat Eugen Tomac.

El oferă exemplul Statelor Unite, unde se desfășoară campania pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, dar în ciuda tuturor dificultățile dezbaterea a fost mereu în centru.

„Îmi doresc enorm să ne facem bine, să scăpăm de pandemie și să redevenim o societate care are opinii, care critică, care dezbate, care are curaj să spună ce crede pentru că doar așa putem menține pe drumul corect România și consolida democrația", conchide Eugen Tomac.

În ceea ce privește alegerile din București, Nicușor Dan a solicitat Gabrielei Firea trei dezbateri în sala de consiliu a Primăriei, în timp ce actual primar l-a invitat pe candidatul PNL-USR-PLUS la o dezbatere la autobaza STB.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG