Linkuri accesibilitate

Europa se confruntă cu o nouă creștere a cazurilor de coronavirus


Turistă cu mască de protecție în fața Turnului Eiffel

Spania, Italia sau Germania sunt doar câteva din statele europene care se confruntă cu noi focare de infecție cu coronavirus, după ce au reușit să aducă virusul sub control la începutul verii, arată BBC.

Astfel, Spania a raportat miercuri 3.715 noi cazuri, cel mai mare număr de la ridicarea carantinei la finalul lunii iunie.

De asemenea, Italia a înregistrat un record negativ cu 642 de noi cazuri, cel mai număr raportat într-o singură zi de la finalul lunii mai.

Un record a înregistrat și Germania cu 1.707 noi cazuri, număr ce nu a mai fost raportat din luna aprilie.

În contextul reapariției focarelor în Europa, mai multe state europene au reimpus măsuri precum restricții de călătorie sau obligativitatea purtării măștilor de protecție în cât mai multe locuri.

În Franța, orașul Nisa a impus purtarea obligatorie a măștilor în toate spațiile deschise. Ultimul bilanț din Franța indica 3.776 de cazuri și 399 de focare active.

În tot acest timp, reprezentanții din Europa a Organizației Mondiale a Sănătății a făcut un apel către tineri pentru a nu lăsa grada jos în fața virusului, astfel încât să contribuie la răspândirea lui.

Dr. Hans Kluge, directorul regional pe Europa, a afirmat că este „foarte îngrijorat" că din ce în ce mai mulți tineri sunt confirmați cu noul coronavirus.

La nivel global, numărul infecțiilor a ajuns la 22.438.938 și au fost înregistrate 788.326 de decese, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG