Linkuri accesibilitate

Eurostat: Peste jumătate dintre români nu și-au permis o vacanță în 2019


O statistică, publicată luni de către Eurostat, arată că 54% dintre români nu și-au permis în 2019 să își cumpere o vacanță, număr aproape dublu față de cel înregistrat la nivelul Uniunii Europene. România este statul european cu cel mai mare procent al celor care nu își pot permite o vacanță anual.

La nivelul Uniunii Europene, doar 29% dintre cei de peste 16 ani nu și-au permis să plătească pentru o vacanță departe de casă în cursul unui an.

Procentul este în scădere față de 2010, când 39% dintre europeni nu îți permiteau o vacanță pe an.

România stă cel mai rău din Uniunea Europeană la acest capitol cu cei 54% dintre cetățeni nu și-au permis în 2019 o vacanță. Românii sunt urmați în clasament de greci (49%), croați (48%), ciprioți (45%) și italieni (44%).

La polul opus se găsesc suedezii, din care doar 10% nu și-au permis o vacanță, danezii și luxemburghezii (11%), finlandezii (12%), germanii și austriecii (13%).

Comparativ cu 2010, procentajul persoanelor care nu îşi permiteau anul trecut să plece o săptămână/an în vacanţă departe de casă a scăzut în toate statele membre UE, cu excepţia Italiei şi Greciei, unde a crescut cu patru puncte procentuale, şi, respectiv, cu trei puncte procentuale.

Cea mai semnificativă scădere s-a înregistrat în Letonia (minus 35 puncte procentuale), Malta (minus 30 puncte procentuale), Bulgaria şi Polonia (ambele cu minus 27 puncte procentuale) şi Estonia (minus 26 puncte procentuale).

XS
SM
MD
LG