Linkuri accesibilitate

Evoluția Covid-19 în lume: Vaccinarea se extinde, iar noua tulpină este confirmată în tot mai multe state

La un an de la primele cazuri documentate de infectare cu coronavirus în orașul Wuhan din China, numărul cazurilor confirmate a trecut de 82 de milioane, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins, în timp ce numărul deceselor se aproape de 1,8 milioane

În timp ce campaniile de vaccinare se extind în tot mai multe state, fiind deja mai multe tipuri de vaccin omologate, o nouă tulpină ce a apărut prima dată în Marea Britanie se extinde la nivel global. Ea provoacă temeri prin faptul că este cu până la 70% mai contagioasă, dar specialiștii arată că până în prezent nu există dovezi că ar provoca forme mai grave ale bolii.

13:00 30.12.2020

Cum stă în China în cursa pentru vaccinul Covid-19

Pe măsură ce cursa globală pentru producerea unui vaccin Covid-19 continuă, China pare să facă progrese uriașe, vaccinurile de la două companii fiind deja în străinătate.

Unul dintre aceste vaccine este produs de compania biofarmaceutică Sinovac din Beijing. Pe hârtie, unul dintre principalele avantaje ale Sinovac este că poate fi depozitat într-un frigider standard la 2-8 grade Celsius, precum vaccinul Oxford- AstraZeneca dezvoltat în Marea Britanie, care este fabricat dintr-un virus modificat genetic care cauzează răceala obișnuită la cimpanzei.

Două vaccinuri au fost aprobate pentru utilizare în SUA - vaccinul Moderna trebuie păstrat la -20C și vaccinul Pfizer la -70C.

Înseamnă că atât Sinovac, cât și vaccinul Oxford-AstraZeneca sunt mult mai utile țărilor în curs de dezvoltare care ar putea să nu poată stoca cantități mari de vaccin la temperaturi atât de scăzute.

Sinovac a fost aprobat pentru utilizare de urgență în grupurile cu risc ridicat din China din iulie. Dar este greu de spus cât de eficient este în acest moment.

11:04 30.12.2020

Uniunea Europeană va cumpăra 100 de milioane de doze suplimentare de vaccin produs de Pfizer și BioNTech, aducând totalul la 300 de milioane de doze, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

11:03 30.12.2020

În Coreea de Sud, autoritățile se chinuie să gestionează o explozie de noi cazuri într-o închisoare din Seul, unde mass-media a prezentat imagini cu deținuții care fluturau semne prin ferestrele cu bare ale închisorii prin care cereau ajutor.

În Japonia, situația coronavirusului din Tokyo este destul de severă, iar capitala Japoniei s-ar putea confrunta cu o „explozie” de cazuri COVID-19, a declarat guvernatorul din Tokyo Yuriko Koikem miercuri înainte de sărbătorile de Anul Nou.

Importatorii și procesatorii chinezi de carne au solicitat exportatorilor din țările cu focare COVID-19 să intensifice controalele asupra transporturilor înainte ca acestea să fie trimise pe cea mai mare piață din lume, a declarat grupul industrial din China.

11:00 30.12.2020

Primul caz cunoscut din SUA al unei variante de coronavirus cu noua tulpină extrem de infecțioasă a fost detectat în Colorado. În tot acest timp, Joe Biden a avertizat că ar putea dura ani de zile pentru ca majoritatea americanilor să fie vaccinați împotriva virusului la ratele actuale de distribuție.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG