Linkuri accesibilitate

EXCLUSIV AUDIO Premierul Dăncilă recunoaște discuția din CEX al PSD în care s-a spus că „toți jurnaliștii sunt șpăgari”


Reacția premierului vine la o zi după ședința Comitetului Executiv și la câteva ore după ce și-a depus candidatura pentru Palatul Cotroceni.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a confirmat într-o declarație pentru Europa Liberă că în ședința Comitetului Executiv de ieri un coleg de partid a spus că  „toți jurnaliștii sunt șpăgari”. Potrivit surselor din PSD, premierul nu a avut nici o reacție la această afirmație în cadrul ședinței.

Discuția din Comitetul Executiv al PSD a fost prezentată în exclusivitate ieri de Europa Liberă și a fost confirmată astăzi de premierul Viorica Dăncilă.

Potrivit informațiilor Europa Liberă, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a afirmat în ședința social-democraților că „toți jurnaliștii sunt șpăgari”. Discuția a avut loc în contextul în care Liviu Alexa era numit președinte al organizației PSD Cluj în locul deputatului Horia Nasra. Firmele lui Alexa apar în documentele oficiale că au primit 431.000 de lei de la PSD începând cu 2016.

Viorica Dăncilă despre derapajul cu „toți jurnaliștii sunt șpăgari”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:07 0:00


La o zi după ședința PSD, Viorica Dăncilă se delimitează de colegul său de partid.

„Este afirmația domniei sale pe care trebuie să și-o asume, eu și PSD se delimitează de această afirmație. Noi considerăm că presa trebuie respectată, este a patra putere în stat și cred acest lucru se vede din modul în care ne raportăm la declarațiile de presă, la participarea la emisiuni, la tot ceea ce ține de presa scrisă. Repet, este afirmația domniei sale, trebuie să explice ce a vrut să spună, dar noi nu suntem de acord cu această afirmație”, a declarat premierul Dăncilă pentru Europa Liberă.

Ea i-a cerut președintelui PSD Vaslui să explice această afirmație controversată făcută în cadrul ședinței de partid.

„Eu cred că astfel de afirmații nu trebuie făcute, dar eu cred că trebuie să vorbiți cu domnul Buzatu, să vedeți ce a dorit să spună, de ce a făcut această afirmație. Eu cred că dacă faci o afirmație despre un anumit lucru și îți asumi acest lucru trebuie să ai dovezi în acest sens și nu trebuie să generalizezi”, a adăugat premierul în declarație pentru Europa Liberă.

Mai mulți lideri social-democrați au spus că nu au înțeles afirmațiile lui Dumitru Buzatu, în timp ce alții au încercat să îl acopere, spunând că a fost vorba de o ironie.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG