Linkuri accesibilitate

Exclusiv Roșia Today: Ce vor face Iohannis, Barna și Dăncilă în Statele Unite


Iohannis, Dăncilă și Barna, cei trei candidați cu cele mai mari șanse la alegerile prezidențiale
Iohannis, Dăncilă și Barna, cei trei candidați cu cele mai mari șanse la alegerile prezidențiale

Încântată că activul de partid a strâns nu mai puțin de 1,4 milioane de semnături în sprijinul candidaturii la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă a postat pe pagina de Facebook un frumos mesaj de mulțumire. Doar că foarte mulți dintre urmăritorii paginii, în loc să o felicite, au preferat mesaje de tipul ”Fortza Kovesi” sau ”Codruța, te iubim!”.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Dăncilă îl atacă pe Iohannis cu orice prilej și îl acuză de tot ce se poate. Mai rămâne să spună că el e de vină pentru ordonanța 13 și gata. Iohannis se ține și el pe aceeași linie, declarațiile ”acide” dintre cei doi fiind la fel de anoste ca orice meci al Naționalei de fotbal din ultimii cinci ani. Ne-am fi așteptat ca Barna să dea un pic de culoare și dinamism, dar, nimic. Cuvinte multe, idei subțiri. La toți. Mare păcat că nu intră în cursa prezidențială Liviu Pleșoianu, de exemplu. Măcar aveam ceva cu adevărat pur românesc, energic și delirant. Până și Antena 3 l-a refuzat pe acest român adevărat să apară prin emisiuni. De fapt, nu Antena 3 ci Soros direct i-a pus frâna. În acest context intern plictisit și plictisitor Iohannis, Dăncilă și Barna se pregătesc să impresioneze pe plan extern, prin vizite în Statele Unite ale Americii. Iar noi, acasă vom plânge de fericire când îi vom vedea în diverse poze cu personaje de dincolo de ocean. S-a auzit că Dăncilă este așteptată de Mickey Mouse la Los Angeles, Iohannis se va întâlni cu Statuia Libertății la New York, iar Barna cu un grup de activiști pentru drepturile oricui la Whasington.

Înainte de plecare, aceștia au stat de vorbă, în exclusivitate, cu reporterii Roșia Today, explicându-le rațiunea care a stat la baza deciziei de a zbura peste ocean fix înainte de alegeri.

Klaus Iohannis: ”Voi merge la New York, la sediul ONU pentru a discuta despre combaterea sărăciei, încălzirea globală și migrație. Sunt interesat și de un schimb de păreri cu Statuia Libertății cu care mă voi întâlni în această vizită”.

Dan Barna: ”Am primit o invitație de la un grup de oameni de afaceri și activiști pentru drepturile oricui care m-au chemat să schimbăm idei despre progres și progresism. Am refuzat invitația lui Donald Trump pe care îl consider prea conservator și capitalist”.

Viorica Dăncilă: ”Spre deosebire de contracandidații mei, nu merg în SUA pentru poze electorale. Chiar merg cu treabă. M-a invitat o doamnă Elvira din Chicago, plecată din România în anii 90, care vrea să o învăț cum se face salata boef. Pe urmă mai am o vizită la ferma lui JR Ewing serialul Dallas, apoi voi depune în deșertul Arizona coroane de flori la monumentul eroului necunoscut căzut în lupta cu încălzirea globală și în final voi acorda interviu postului de desene animate Cartoon Network unde sper să mă văd și cu domnul Mickey Mouse”.

Acesta este un text satiric, iar opiniile exprimate de autori nu coincid, nepărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG