Linkuri accesibilitate

Un ucrainean spune că este supraviețuitorul unei execuții rusești | Frații lui au fost uciși


Un ucrainean spune că este supraviețuitorul unei execuții rusești | Frații lui au fost uciși
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:43 0:00

Bărbatul pretinde că rănile sunt urmele de intrare și ieșire a glonțului care i-a străpuns fața. Mikola Kulichenko spune că un soldat rus i-a pus o armă în gură și a încercat să-l omoare, dar și-a mișcat capul exact în momentul în care arma s-a declanșat.

Până în prezent, Ucraina a deschis peste 16.000 de anchete asupra unor posibile crime de război comise în timpul invaziei ruse începute la 24 februarie. La începutul lunii mai, Amnesty International a anunţat că strânge dovezi conform cărora trupele ruse au comis crime de război în Ucraina, atunci când au ocupat o zonă din apropierea capitalei Kiev în februarie şi martie.

De asemenea, numeroşi civili au suferit abuzuri precum acte de tortură din partea forţelor ruse în regiunea Kiev în primele etape ale invaziei ruse.

În 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

XS
SM
MD
LG