Linkuri accesibilitate

Executorii judecătorești au percheziționat sediul fundației lui Navalnîi de la Moscova


Liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi, în holul centrului de afaceri care găzduiește biroul fundației sale anticorupție (FBK), la Moscova, pe 26 decembrie 2019

Ofițerii Serviciului Federal al Executorilor Judecătorești din Rusia (FSSP) au percheziționat joi sediul Fundației anticorupție (FBK) a opozantului rus Alexei Navalnîi, deschis la Kremlin, la Moscova.

Directorul FBK, Ivan Jdanov, a anunțat pe Twitter că perchezițiile au fost făcute joi, 5 noiembrie.

Într-o declarație a FSSP se spune că sediul FBK a fost percheziționat din cauza unei anchete lansate împotriva lui Jdanov din cauza refuzului său de a „urma un ordin judecătoresc”, fără alte explicații.

Jdanov a scris mai târziu pe Twitter că a fost informat că perchezițiile ar fi avut legătură cu hotărâre judecătorească care îl obliga să plătească 29 de milioane de ruble (369.000 de dolari) pentru o infracțiune nespecificată.

La începutul lunii iulie, Navalnîi a anunțat că o hotărâre judecătorească împotriva companiei sale l-a obligat să lichideze FBK și conturile sale bancare pentru a preveni confiscarea numerarului de către executorii judecătorești, adăugând că a înregistrat o nouă companie pentru a-și continua investigațiile anticorupție.

În august, executorii judecătorești au confiscat apartamentul lui Navalnîi din Moscova, după ce acesta a pierdut un proces de defăimare în octombrie 2019 în care a fost implicat un om de afaceri cu legături strânse cu președintele Vladimir Putin.

Un tribunal din Moscova a decis ca Navalnîi, FBK și avocatul grupului, Libov Sobol, să plătească în total 87,6 milioane de ruble (1,15 milioane de dolari) împărțite în mod egal între ele unei companii de catering, Moscow Schoolchild, pentru defăimare.

Navalnîi se află în prezent în Germania, recuperându-se după ce a fost, în Siberia, în luna august a acestui an, ținta unui atac cu Noviciok, o armă chimică fabricată de sovietici, pentru folosirea căreia el învinovățește Kremlinul.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG