Linkuri accesibilitate

Saber Guardian 23, în România, cu 10.000 de militari români și din țările aliate


 La exercițiu vor participa militari din România, Albania, Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Olanda, Muntenegru, Polonia, Portugalia și SUA, în perioada 29 mai - 9 iunie.
La exercițiu vor participa militari din România, Albania, Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Olanda, Muntenegru, Polonia, Portugalia și SUA, în perioada 29 mai - 9 iunie.

Aproximativ 10.000 de militari din România și din 13 națiuni aliate și partenere - Albania, Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Olanda, Muntenegru, Polonia, Portugalia și SUA vor participa între 29 mai și 9 iunie, la exercițiul Saber Guardian 23.

Principalele secvențe ale exercițiului se vor desfășura în poligoane și facilități militare, precum și în localități de pe teritoriul național, după cum urmează:

  • în județul Constanța - Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” și poligonul din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia;
  • în județul Ialomița – raioane din localitățile Bordușani și Slobozia;
  • în județul Brașov - Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica”din Cincu;
  • în județul Galați – Poligonul Smârdan; în județul Brăila – raioane din localitatea Vărsătura;
  • în județul Tulcea - raioane din localitatea Frecăței, precum și în diferite locații din Municipiul București.

De joi vor începe dislocările de tehnică și personal, care se vor deplasa în coloane pe căile rutiere, însoțite de echipaje de poliție militară, către poligoanele de instrucție.

Saber Guardian 23, care este un exercițiu multinational de nivel întrunit va fi condus de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan-Emanoil FLORESCU” din cadrul Statului Major al Apărării și este integrat în complexul de exerciții Defender Europe 23, alături de activități de instruire precum Swift Response 23 și Immediate Response 23, transmite MApN.

Defender Europe 23 este planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA în Europa (USEUCOM) și condus de Comandamentul Forțelor Terestre ale SUA în Europa și Africa (USAREUR-AF).

Exercițiul Saber Guardian este inclus în programul de exerciții de antrenament comun USAREUR-AF, în vedere creșterii interoperabilității la nivel comun și multinațional cu forțele armate ale statelor aliate și partenere.

XS
SM
MD
LG