Linkuri accesibilitate

General Maior (r) Paul Hurmuz: Războiul din Ucraina poate dura ani. România are forțe destule pentru descurajare


General Maior (r) Paul Hurmuz: Războiul din Ucraina poate dura ani. România are forțe destule pentru descurajare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:35:29 0:00

Generalul maior în rezervă Paul Hurmuz explică, la one2one, care sunt cele mai mari probleme ale Ucrainei în contraofensiva împotriva Rusiei, în sud-estul țării și spune că războiul din țara vecină ar mai putea dura câțiva ani. România nu este acum o țintă pentru Rusia, adaugă Paul Hurmuz.

Fost adjunct al directorului Diviziei de Informaţii din cadrul Statului Major Militar Internaţional de la Cartierul General al NATO, generalul maior Paul Hurmuz crede că Rusia evită să folosească rachete în atacurile împotriva porturilor ucrainene de la Dunăre tocmai pentru a nu viola spațiul aerian al României, spațiu NATO. De asemenea, adaugă fostul reprezentant militar al României în Marea Britanie și Turcia, Rusia nu va risca să atace o navă ucraineană care trece prin apele teritoriale ale României și Bulgariei, spațiu NATO.

În legătură cu proveniența bucăților de drone găsite recent în localități românești de la Dunăre, generalul Paul Hurmuz ține să sublinieze că nu este clar deocamdată cum au ajuns pe malul românesc și insistă că opinia publică ar trebui să aștepte rezultatul investigației.

El reamintește că NATO verifică inclusiv cu ajutorul sateliților traseul fiecărui aparat de zbor potențial periculos, iar sistemul românesc de apărare este conectat la Alianța Nord Atlantică.

Generalul maior în rezervă Paul Hurmuz crede că România are acum pe teritoriul său suficiente forțe proprii și străine pentru a descuraja Rusia. Însă, adaugă fostul lider militar, România trebuie să se doteze suplimentar.

XS
SM
MD
LG