Linkuri accesibilitate

Incendiu la rafinăria Petromidia din Năvodari


Pe 2 iulie 2021, a mai avut loc la Petromidia un incendiu grav, care s-a soldat cu un deces.
Pe 2 iulie 2021, a mai avut loc la Petromidia un incendiu grav, care s-a soldat cu un deces.

Un incendiu a izbucnit miercuri după-amiază la rafinăria Petromidia de la Năvădari/jud. Constanța, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) al județului.

Potrivit informărilor oficiale ale ISU, la ora redactării acestei știri nu era cunoscută cauza incendiului, dar martorii au descris o explozie puternică.

Instalația de distilare a motorinei degaja cantități mari de fum, conform ISU Constanța. La fața locului, echipajele operative au efectuat măsurători, în urma cărora nu au fost identificate substanțe periculoase.

Fumul era vizibil de pe plajele din Năvodari și Mamaia și se apropia de Constanța.

A fost activat planul roșu de intervenție iar locuitorii din zonă au primit mesaje Ro-Alert. Personalul de intervenție din județ, precum și din județele vecine, a fost mobilizat pentru a suplimenta misiunea de răspuns.

Angajații au fost evacuați din rafinărie.

În luna mai, tot la Petromidia doi angajați au căzut într-un bazin. Amândoi au decedat.

În 2 iulie 2021, a avut loc o explozie și un incendiu la instalația de producere a motorinei. Incidentul a ucis un angajat și a rănit alți patru.

În august 2016, doi muncitori au decedat și alți doi au fost răniți după explozia a două rezervoare de azot din rafinăria Petromidia.

Știre în curs de actualizare.

XS
SM
MD
LG