Linkuri accesibilitate

Explozie la un depozit de petrol din Crimeea, atribuită unui atac ucrainean cu dronă


Imagine a fumului provocat de explozia rezervorului de combustibil din Sevastopol, Crimeea. 29 aprilie 2023
Imagine a fumului provocat de explozia rezervorului de combustibil din Sevastopol, Crimeea. 29 aprilie 2023

Un rezervor de combustibil a luat foc în orașul-port Sevastopol din Crimeea, în ceea ce autoritățile locale numite de Rusia după anexarea ilegală a peninsulei în 2014 descriu drept un atac ucrainean cu dronă.

Conform Reuters guvernatorul Mihail Razvozhaev a transmis pe platforma de mesagerie Telegram că „potrivit informațiilor preliminare, incendiul a fost provocat de o dronă”.

Sevastopolul a fost ținta mai multor atacuri aeriene după ce Rusia a invadat Ucraina, iar oficialii ruși din Crimeea au acuzat Ucraina pentru acestea.

Forțele armate ale Ucrainei nu au răspuns sâmbătă dimineață întrebărilor Reuters despre presupusa cauză a exploziei, dar agenția de știri precizează că Ucraina nu revendică aproape niciodată public responsabilitatea pentru atacuri în interiorul Rusiei sau pe teritoriul controlat de forțele ruse în Ucraina.

Guvernatorul Razvozhaev a declarat că nu a fost nimeni rănit în explozie și a adăugat că situația este sub controlul „pompierilor noștri și al tuturor serviciilor operative”.

El a precizat însă că este vorba despre un volum mare de combustibil, ceea ce îngreunează operațiunile.

*Actualizare - Autoritățile din Crimeea au anunțat că focul a fost stins în jurul prânzului.

  • 16x9 Image

    Carmen Valică

    A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

    valican@rferl.org

XS
SM
MD
LG