Linkuri accesibilitate

Explozie la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. O femeie de 80 de ani, care era în comă, a suferit arsuri


Femeia a primit îngrijiri medicale suplimentare după ce a suferit arsuri în timo ce se afla, în comă, la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești.
Femeia a primit îngrijiri medicale suplimentare după ce a suferit arsuri în timo ce se afla, în comă, la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești.

O femeie de 80 de ani, care era în comă, dependentă de oxigen, a suferit arsuri pe 16% din suprafața corpului în urma unei explozii care a avut loc la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. Explozia ar fi avut loc după ce un cablu de la secția de terapie intensivă a fost tăiat.

Pompierii spun că explozia nu a fost urmată de incendiu, dar nu au stabilit încă exact împrejurările producerii deflagraţiei.

Actualizare. Managerul spitalului, dr. Bogdan Nica, a declarat că femeia era deja în stare gravă, fiind conectată la aparatura de oxigen, când un muncitor al unei firme externe a intrat în salon și a tăiat o țeavă cu flexul, potrivit Ziarului Incomod. În acest fel s-a produs o scânteie care a dus la explozie.

Știre inițială

Pompierii spun că femeia de 80 de ani este singura victimă a exploziei.

Inițial, pompierii au spus că victima avea arsuri pe aproximativ 50% din suprafaţa corporală, dar ulterior au spus că prezintă arsuri pe 16% din suprafaţa corporală şi la nivelul cailor aeriene.

„Victima era în comă în momentul producerii deflagraţiei, dependentă de oxigen”, arată ISU Prahova.

„Va fi intubată şi transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Ploieşti”, a mai transmis ISU Prahova.

Pompierii și polițiștii se află la fața locului pentru a stabil împrejurările producerii deflagraţiei.

Știrea va fi actualizată

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG