Linkuri accesibilitate

Crevedia, trei luni de la explozii | Iarna, gerul și facturile, noii inamici ai sinistraților


Crevedia, trei luni de la explozii | Iarna, gerul și facturile, noii inamici ai sinistraților
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:26 0:00

Cu casele avariate și rude decedate sau mutilate de foc, sinistrații din Crevedia se confruntă cu o nouă provocare: frigul. Containerele în care locuiesc sunt dificil de încălzit. Costurile cu întreținerea se anunță a fi greu dacă nu chiar imposibil de suportat.

Un colț de covor dintr-un container friguros e tot spațiul de joacă al copiilor familiei Iliescu.

În urmă cu trei luni casa familiei, o vilă din Crevedia, a fost distrusă de o explozie provocată în incinta unei foste stații GPL a companiei Flagas.

Una dintre ipotezele cercetate este că se transfera ilegal GPL dintr-o cisternă în alta. Patru dosare vizează incidentul, iar cei doi patroni sunt arestați.

Exploziile din 26 august 2023 de la depozitul GLP din Crevedia care aparținea firmei Flagas au dus la rănirea a 58 de oameni. Șase dintre ei au murit. 82 de case au fost avariate total sau parțial. Mulți, precum familia Iliescu, au scăpat doar cu hainele de pe ei.

Vremea rece și facturile enorme la electricitate, singura variantă prin care se pot încălzi, sunt noul inamic al sinistraților.

Cu casa complet distrusă, familia Gavrilescu stă de trei luni într-o cameră de hotel, plătită de Flagas.

Cu soția arsă pe o treime din corp, Constantin Gavrilescu se teme de o nouă problemă: pe 28 noiembrie îi expiră perioada de cazare.

Se consideră păcălit de firma Flagas, în incinta căreia a avut loc explozia care i-a distrus integral casa

Reprezentanții Flagas dau vina pe birocrație: casele vechi, ca a lui Gavrilescu, nu au toate actele în ordine

Managerul de dezvoltare Flagas susține că s-au semnat deja aprox. 30 de acorduri cu păgubiții.

Valoarea lor totală ar fi de 2 milioane de euro.

Și familia Iliescu este aproape de semnarea unei înțelegeri. A fost deja începută expertiza pagubelor. Nu speră să fie integral despăgubită mai devreme de doi ani.

Între timp, sinistrații au de trecut un nou examen major: frigul iernii.

La zece zile de la tragedia din august, patronii staţiei GPL, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stîngă, au fost arestați preventiv. De atunci au rămas după gratii, în pofida încercărilor de a fi eliberați sau de li se comuta pedeapsa sub forma arestului la domiciliu.

XS
SM
MD
LG