Linkuri accesibilitate

Explozii la Kabul | Peste 40 de morți și zeci de răniți, mulți sunt elevi


O femeie este transportată la spital după explozia din Kabul. REUTERS, Mohammad Ismail, 8 mai 2021

Peste 40 de persoane au fost omorâte și alte câteva zeci au fost rănite la Kabul, după ce mai multe explozii au avut loc când elevii unei școli gimnaziale ieșeau de la cursuri, informează Reuters.

În imaginile publicate după tragicul eveniment, se pot vedea ghiozdanele abandonate, cărți pe asfalt și mult sânge. Potrivit ministerului afgan al Educației, cele mai multe victime sunt fete. Atacul a avut loc în partea de vest a orașului. În școala Sayed ul Shuhada elevii învață în trei schimburi, iar în schimbul al doilea învață elevele.

Oficialii spun că atacul nu a fost revendicat.

SUA au anunțat că își vor retrage trupele din Afganistan până pe 11 septembrie, iar din acel moment atacurile teroriste s-au intensificat.

Misiunea Uniunii Europene în Afganistan a postat un mesaj pe Twitter în care condamnă atacul terorist.

„Atacul înfiorător din zona Dasht-i Barchi din Kabul este un josnic act de terorism. Vizarea elevilor dintr-o şcoală de fete face din acesta un atac asupra viitorului Afganistanului”, se arată în mesajul oficialilor europeni, citați de Reuters.

Președintele Ghani a dat vina pe talibani pentru exploziile criminale.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG