Linkuri accesibilitate

Facebook face curățenie: 3 miliarde de conturi false, închise în doar 6 luni


Compania americană a închis conturi cât aproape jumătate din populația lumii.
Compania americană a închis conturi cât aproape jumătate din populația lumii.

Rețeaua de socializare a anunțat, în cel mai recent raport privind respectarea standardelor comunității Facebook, că a închis doar în primele trei luni din 2019 peste 2 miliarde de conturi false, totalul pe ultimele 6 luni ridicându-se la peste 3 miliarde.

Facebook estimează că 5% din utilizatorii săi lunari activi reprezintă de fapt conturi false. Rețeaua de socializare a dezactivat 2,19 miliarde conturi false în perioada ianuarie-martie 2019 și alte 1,2 miliarde în perioada octombrie-decembrie 2018. Față de perioada similară din 2017-2018, numărul conturilor false închise de Facebook s-a triplat, arată raportul companiei.

Compania susține că intervine în închiderea acestor conturi, în 99,8% din cazuri, înainte ca alți utilizatori să raporteze conturile false.

Facebook raportează încălcările regulilor comunității.
Facebook raportează încălcările regulilor comunității.

În perioada octombrie 2018-martie 2019, Facebook a intervenit și asupra conținutului care promova droguri (1,5 milioane de postări) sau arme de foc (peste 1,4 milioane de postări). Doar în cazul a aproximativ 80.000 de postări, pentru fiecare categorie, au existat cereri din partea autorilor pentru a contesta decizia Facebook. Au avut câștig de cauză doar în jur de 18.000 de postări în cazul drogurilor și aproape 7.000 în cazul armelor de foc.

Propaganda teroristă există și ea pe Facebook, Facebook eliminând în 6 luni 11 milioane de postări din această categorie.

Cele mai multe încălcări ale regulilor, constatate de Facebook în primele trei luni din 2019, se referă la violență (peste 33 de milioane de postări) și spam (1,76 miliarde de postări). Nuditatea infantilă și exploatarea sexuală au fost constatate în 5,4 milioane de postări.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG