Linkuri accesibilitate

Facebook blochează un grup care incinta la violență în contextul alegerilor din SUA


Statele Unite, protest al susținătorilor lui Donald Trump
Statele Unite, protest al susținătorilor lui Donald Trump

Facebook a blocat un grup intitulat „Stop the Steal” (Opriți furtul) pe care îl foloseau susținătorii președintelui Donald Trump pentru a organiza proteste împotriva numărării voturilor din alegerile prezidențiale din SUA.

Rețeaua de socializarea a anunțat, pe 5 noiembrie, că grupul a crescut rapid pe platforma sa și a postat retorică violentă și afirmații nefondate că democrații fură alegerile.

Andy Stone, purtător de cuvânt al Facebook, a declarat că grupul a fost „organizat în jurul delegitimizării procesului electoral și am văzut apeluri îngrijorătoare la violență din partea unor membri ai grupului".

Grupul a solicitat „soldați la fața locului pentru a proteja integritatea votului ”, încurajând oamenii să doneze pentru a ajuta la plata cheltuielilor de călătorie pentru ca oamenii să meargă în state precum Georgia, Carolina de Nord și Pennsylvania, unde numărarea voturilor continuă la două zile după alegeri, iar niciun câștigător nu a fost încă declarat.

Grupul a crescut la 365.000 de membri într-o singură zi, a spus Facebook.

Susținătorii grupului au criticat decizia Facebook de a-l elimina, spunând că organizează proteste pașnice, că lucrează pentru a putea modera comentariile de pe cont și că Facebook nu le-a dat niciun avertisment.

XS
SM
MD
LG