Linkuri accesibilitate

Facebook lansează în Germania propriul flux de știri


Prin proiectul Facebook News, compania își arată dorința de a promova jurnalismul și de a scăpa de reputația că ar contribui la dezinformare

După ce a obținut rezultate pozitive cu lansarea inițială a propriul flux de știri dedicate în SUA anul trecut, apoi a extins opțiunea și în Marea Britanie în ianuarie, Facebook a anunțat acum următoarea etapă pentru Facebook News.

Compania va lansa începând din luna mai Facebook News și în Germania. Fluxul care va difuza articole de la circa o sută de instituții media germane care au acceptat remunerarea din partea gigantului tech.

Facebook News, un spațiu dedicat conținutului jurnalistic, va porni în mai 2021 în Germania", a anunțat compania într-un comunicat de presă.

Facebook s-a asociat "cu peste o sută de branduri media" din Germania, printre care prestigioasele publicații Der Spiegel și Frankfurter Allgemeine Zeitung sau cotidianul economic Handelsblatt. Lipsește totuși un actor important: grupul Axel Springer, editorul celui mai citit tabloid din Germania, Bild, care a refuzat să participe la proiect.

Felul în care rețeaua de socializare distribuie conținut de știri pe platformă a fost în atenția tuturor în februarie după ce Facebook a întrerupt distribuirea de știri în Australia din cauza dezacordului cu privire la propunerea Codului de negociere media al guvernului australian. Noua lege ar fi obligat compania să împartă veniturile cu publicațiile media pentru utilizarea conținutului lor.

Facebook a susținut că nu folosește acest conținut ca atare pentru că orice lucru partajat pe platforma sa este postat de utilizatori sau chiar de editori.

Autorităţile australiene au elaborat legea pentru a „echilibra condiţiile de joc” între giganţii tehnologici şi companiile de mass-media. Din fiecare 100 de dolari australieni cheltuiţi în publicitate digitală în mass-media australiană în zilele noastre, 81 ajung la Google şi Facebook, au precizat iniţiatorii proiectului.

Spre deosebire de Facebook, Google a semnat acorduri de plată cu trei mari companii mass-media australiene.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG