Linkuri accesibilitate

Fără loc pe liste în alegeri, Șerban Nicolae demisionează din PSD


Șerban Nicolae

Șerban Nicolae și-a anunțat demisia din PSD, la doar o zi după ce a anunțat că va face „cel mai dureros anunț privind activitatea mea publică". Nemulțumirea senatorului vine din faptul că actuala conducere PSD nu i-a oferit niciun loc pe liste la alegeri parlamentare.

Grupul nemulțumiților din PSD care părăsesc formațiunea ar putea crește în zilele următoare după ce mai mulți parlamentari și-au manifestat nemulțumirea pentru că nu au mai fost propuși pentru un mandat.

„Nu i-am reproșat domnului Șerban Nicolae nicio activitate. Am lucrat cu materialul clientului si dl Serban Nicolae nu a fost propus de nicio organizatie sa fie pe liste”, spunea Marcel Ciolacu, întrebat de absența lui Șerban Nicolae de pe listă.

În 2016, Șerban Nicolae a fost ales senator pe lista PSD București. Între 2012 și 2016 a fost senator de Mehedinți, iar între 2004 -2008 a fost senator de Ialomița.

El s-a remarcat în activitatea parlamentară prin numeroase proiecte de lege care au ducea modificări importante în justiție. În 2015, într-o inițiativă legislativă, propunea ca acuzații de fapte de corupție să fie cercetați în libertate, iar în ultima legislatură, de la șefia Comisiei Juridice a susținut inițiativa Guvernului de a grația și amnistia unele fapte de corupție. De asemenea, el este unul din inițiatorii proiectului de repatriere a aurului României, alături de Liviu Dragnea.

Recent a mai demisionat din PSD și senatorul Radu Preda, care a fost chiar lider al senatorilor PSD. El și-a anunțat candidatura pe lista PMP Dolj la Senat.

O demisie a venit și din partea deputatului Liviu Pleșoianu, în timp ce fostul ministru Liviu Pop și-a întrebat următorii de pe Facebook cum să acționeze mai departe după ce a fost scos de pe lista PSD Maramureș.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG