Linkuri accesibilitate

FBI conduce investigația împotriva atacurilor date de hackeri pe Twitter


Biroul Federal de Investigații al SUA conduce ancheta privind atacul dat pe Twitter de hackerii au preluat controlul conturilor aparținând lui Joe Biden, Kim Kardashian și alții, în ceea ce părea a fi o înșelătorie cu bitcoin, transmite Reuters.

Anterior, FBI spunea: „Suntem conștienți de incidentul de securitate de astăzi care implică mai multe conturi Twitter aparținând unor persoane cu profil înalt. Se pare că conturile au fost compromise pentru a perpetua frauda de criptomonedă. "

Acțiunile de Twitter au înregistrat pierderi și au fost tranzacționate cu 1,3 la sută.

Conturile de Twitter ale unor miliardari americani celebri și ale unor personalități proeminente din Statele Unite au fost sparte de hackeri miercuri, aparent pentru a încerca o escrocherie cu bitcoin.

Dat fiind numărul mare de conturi de impact atacate, ar putea fi vorba despre cel mai mare incident de securitate din istoria companiei Twitter, scrie CNN.

Printre cei cu conturile de Twitter sparte de pirații informatici se numără miliardarii Jeff Bezos, Bill Gates, Elon Musk, Warren Buffet, Michael Bloomberg, compania Apple, politicienii Joe Biden și Barack Obama, dar și celebrități din showbiz precum Kanye West și Kim Kardashian.

Hackerii au postat mesaje pe conturile oficiale ale acestor personalități prin care, aparent, titularii le cereau fanilor să facă donații via o adresă de bitcoin, promițându-le că le vor dubla suma trimisă.

„Toată lumea îmi cere să dau înapoi și acum este momentul” este mesajul postat de hackeri pe contul lui Bill Gates, un mesaj prin care miliardarul promite ca în 30 de minute să dubleze toate plățile pe care urmăritorii săi le-ar face la o adresă pentru bitcoin.

La aproape o oră de la atac, Twitter a blocat toate conturile atacate, pentru ca acestea să nu mai poată genera mesaje.

Frauda cu criptomonede a atras și atenția FBI, care a cerut publicului să fie atent și să nu dea curs îndemnurilor de a trimite bani sau monede virtuale.

Un atac de acest gen pune probleme nu doar din punct de vedere financiar, ci și pentru că liderii mondiali folosesc rețeaua Twitter pentru a anunța decizii politice majore.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG