Linkuri accesibilitate

FBI: Există riscul unor proteste violente înainte de inaugurarea lui Biden


Directorul FBI, Christopher Wray, a arătat că sunt urmărite persoane care incită la proteste pe modelul celor de la Capitoliu
Directorul FBI, Christopher Wray, a arătat că sunt urmărite persoane care incită la proteste pe modelul celor de la Capitoliu

Șeful FBI și-a exprimat îngrijorarea cu privire la potențiale violențe care să aibă loc la protestele și mitingurile care vor avea loc în zilele care preced învestirea președintelui ales al Statelor Unite, Joe Biden, pe 20 ianuarie.

Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat, pe 14 ianuarie, că agenția urmărește un „număr mare de discuții online” în care sunt promovate proteste la care participanții să fie înarmați.

Discuțiile sunt analizate pentru potențialul lor de amenințare, a spus Wray. El a arătat că au fost identificate peste 200 de persoane suspectate de planificarea unor evenimente după modelul revoltelor de la Capitoliu.

Revolta a avut loc pe 6 ianuarie când susținătorii președintelui Donald Trump au luat cu asalt Capitolul pentru a împiedica Congresul să certifice victoria electorală a lui Biden.

Violența i-a făcut pe parlamentari să fugă pentru siguranță și a dus la decesul a cinci persoane.

Cu puțin înainte de asediu, Trump a incitat susținătorii într-un miting în apropierea Casei Albe, încurajându-i pe loialiști să „lupte ca iadul” împotriva rezultatelor alegerilor.

Pe 13 ianuarie, Camera Reprezentanților SUA a votat pentru punerea sub acuzare a lui Trump pentru presupusa „incitare la insurecție”.

Senatul nu este de așteptat să preia acuzarea înainte de 19 ianuarie, iar republicanii se întreabă dacă este constituțional să încerce să condamne un președinte care nu mai este din funcție.

XS
SM
MD
LG