Linkuri accesibilitate

Ferma Băneasa. Remus Truică- 4 ani cu executare, Paul de România- 3 ani cu suspendare, Andronic și israelienii, achitati


Remus Truica, consilier al premierilor Năstase și Tăriceanu, va face 4 ani de închisoare

Deciziile din dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa și pădurii Snagov  nu sunt definitive. Cea mai mare condamnare a primit-o milionarul Remus Truică, iar achitați sunt cei trei afaceriști israelieni și Dan Andronic, patronul Evenimentul zilei.

Israelienii cu afaceri în România Benyamin "Beny" Steinmetz, Moshe Agavi și Tal Silberstein- consultant politic care a lucrat pentru campaniile electorale ale mai multor politicieni-, au fost achitati in dosarul retrocedarii ilegale a Fermei Baneasa si a pădurii Snagov. Decizia Curții de Apel Brasov poate fi atacată cu recurs.

În aceleași dosar, milionarul Remus Truică, fost consilier al lui Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanu, a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru trafic de influență, iar Paul de României a primit 3 ani de închisoare cu suspendare pentru cumparare de influență.

Afaceristul Dan Andronic si avocatul Robert Rosu au fost achitați.

Curtea de Apel Brasov a mai decis confiscarea specială a mai multor terenuri din Snagov aflate în proprietatea societatii Reciplia, condamnată la plata unei amenzi de 200.000 de lei pentru trafic de influență, în suprafață de aproximativ 370.000 de metri pătrati.


De la Remus Truică sunt confiscate mai multe terenuri din Snagov în suprafață de aproximativ 141.000 de metri pătrați, iar de la prințul Paul suma de 4 milioane de euro.

Acuzațiile aduse celor 22 de inculpați în dosar se referă la fapte din perioada 2006-2013 prin care s-a urmărit obținerea unor bunuri imobile de o valoare deosebită, intre care Pădurea Snagov și Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de prințul Paul.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

#Dependențe
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG