Linkuri accesibilitate

Fifor: România, cel mai solid susţinător al Republicii Moldova în parcursul său european


Vicepremierul Mihai Fifor a primit la București o delegație a Parlamentului de la Chișinău.
Vicepremierul Mihai Fifor a primit la București o delegație a Parlamentului de la Chișinău.

România rămâne cel mai solid susţinător al eforturilor Republicii Moldova în parcursul său european, a transmis sâmbătă vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice, Mihai Fifor, care a primit o delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova, condusă de vicepreşedintele Monica Babuc.

„Guvernul României rămâne un susţinător ferm al Republicii Moldova, în spiritul Parteneriatului strategic bilateral, bază esenţială a relaţiei noastre speciale faţă de care există un permanent interes la nivelul ambelor societăţi”, a transmis vicepremierul Mihai Fifor, potrivit unui comunicat de presă.

„România rămâne cel mai solid susţinător al eforturilor Republicii Moldova în parcursul său european. Avem toată deschiderea să punem la dispoziţia partenerilor noştri de la Chişinău expertiză pe mai multe planuri, în special în domeniul afacerilor europene, având în vedere experienţa acumulată în contextul deţinerii preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”, a mai adăugat Fifor.

Guvernul român va continua bursele pentru elevii în statele vecine şi Balcani, în limba română, sau care studiază limba română ca limbă maternă, precum şi indemnizaţiile de sprijin pentru cadrele didactice care predau în limba română. De asemenea, Guvernul va sprijini în continuare programul de îmbunătăţire a infrastructurii şcolare şi preşcolare din Republica Moldova, a mai explicat vicepremierul Fifor.

Fifor a mai discutat cu delegația de la Chișinău despre investiţiile de interconectare energetică.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG