Linkuri accesibilitate

Final de negocieri USR-PLUS: Dan Barna candidează la Cotroceni, Dacian Cioloș, propunere de prim-ministru


Dan Barna și Dacian Cioloș, după ce au obținut un scor important la europarlamentare.
Dan Barna și Dacian Cioloș, după ce au obținut un scor important la europarlamentare.

Dan Barna se înscrie în cursa prezidențială cu susținerea USR și a PLUS, iar Dacian Cioloș va fi propunerea de premier a Alianței în orice formulă politică după alegerile parlamentare din 2020, potrivit Mediafax.

Negocierile dintre cele două partide s-au încheiat, iar cele două partide au decis că vor participa pe liste comune la alegerile de anul viitor, cele locale și parlamentare.

Alianța s-a clasat pe locul al treilea la alegerile europarlamentare, cu sub un procent diferență față de PSD, clasat pe locul al doilea.

Partidul condus de Dan Barna s-a înființat în 2016, după alegerile locale, când formațiunea fondată de Nicușor Dan a înregistrat un scor bun la București, iar la alegerile parlamentare din decembrie 2016, USR a avut 10% din voturi, un scor peste așteptări pentru un partid nou.

PLUS este formațiunea înființată anul trecut de Dacian Cioloș, după ce doi ani în care fostul premier tehnocrat a ezitat între mișcare civică și o platformă politică.

Negocierile pentru menținerea alianței electorale au demarat după alegeri, reperele importante ale discuțiilor fiind împărțirea locurilor pe listele electorale și candidatura la alegerile prezidențiale.

Dan Barna, un jurist care a intrat în 2016 în politică, s-a afirmat în Parlament odată cu desemnarea ca președinte USR și ca lider al inițiativei #fărăpenali în funcții publice.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG