Linkuri accesibilitate

Firea n-a ”fugit pe Marte” doar și-a delegat atribuțiile în timpul mitingului din 10 august


Gabriela Firea și Liviu Dragnea pe vremea când puneau tara la cale împreună

Așa cum a procedat și în 10 august 2018 în timpul mitingului diasporei, soldat cu violențe, sute de oameni răniți și gazați, Gabriela Firea și-a delegat atribuțiile și anul acesta. Beneficiarul e același: viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Spre deosebire de anul trecut, Primăria Capitalei a autorizat mitingul din Piața Victoriei, iar organizatorii au încheiat un protocol cu Jandarmeria ca să se evite eventualele violențe. Din toate datele de până acum, protestul se anunță unul pașnic. Cu toate acestea, Gabriela Firea a preferat să nu fie ea la butoane în acea zi și și-a delegat atribuțiile viceprimarului Bădulescu.

ROMANIA - Protest 10 august 2018
ROMANIA - Protest 10 august 2018

Cum era de așteptat, speculațiile nu au întârziat să apară, iar pentru a le răspunde Primăria Capitalei a dat un comunicat de presă în care spune că va ”lucra împreună cu toată echipa care se ocupă de adunările publice”. Mai mult, în timp ce Bădulescu era la ședința de ieri a Jandarmeriei, eu eram pe șantiere pentru a verifica stadiul lucrărilor de investiție realizate de Primăria Capitalei”, afirmă Firea.

De neevitat au fost și acuzele, în special cele venite din partea lui Ciprian Ciucu, consilierul PNL a cărui relație tensionată cu primărița Capitalei este de notorietate. Într-o postare pe Facebook, acesta îi bate obrazul și o acuză că ”dă bir cu fugiții” și că ”fuge de răspundere”. ”Gabriela Firea, pentru a doua oară dai bir cu fugiții pe 10 August. Spui ca vrei să conduci O ȚARĂ, dar fugi din fața unui oraș, exact cand este nevoie de tine? Lașitate, frica și fuga de răspundere... acestea să fie calitățile pe care românii le caută la liderii lor?”, spune Ciprian Ciucu.

Firea n-a rămas datoare și l-a acuzat că este ”incompetent, chiulangiu și detractor”, spunându-i că ”nu fug nici pe Marte și nici pe altă planetă”, ci că se va afla în București, la datorie, evident.

”Îl anunț public pe acel consilier PNL incompetent și chiulangiu care a lipsit la o treime din ședințele Consiliului General și ale comisiilor de specialitate, că nu fug nici pe Marte și nici pe altă planetă. Sunt în țară, în București, și azi, și pe 10 august, lucrez, deci, și azi și mâine, împreună cu toată echipa care se ocupă de adunările publice, pentru a asigura tot ce ține de Primăriei Capitalei. Nu fug de răspundere, așa cum nu am făcut-o niciodată, și, spre deosebire de detractorul meu, nu mă ocup cu răspândirea de informații false”.

Nici anul trecut Gabriela Firea nu a fost pe Marte, ci la Talinn, într-o vizită oficială, iar după violențele la care s-au dedat jandarmii și care au făcut înconjurul lumii, ea l-a atacat pe Liviu Dragnea și a cerut schimbarea din funcție a ministrului de Interne, Carmen Dan.

ROMANIA - Protest 10 august 2018
ROMANIA - Protest 10 august 2018

„Momentul 10 august a fost foarte bine pus la cale de echipa domniei sale și am informațiile astea din anturajul domniei sale. Eu trebuia să decontez evenimentele politic, iar doamna prefect juridic. Dar uite că nu a fost așa. Vrea să transforme capitala României, municipiul București și să ajungem precum Beirut”, declara Firea în luna noiembrie anul trecut.

Aurelian Bădulescu a declarat în perioada de după protestul din 10 august că a fost vorba de o tentativă de lovitură de stat și că jandarmii au acționat corect. Peste niște luni bune, după ce relațiile cu Dragnea s-au stricat, PSD îl anunțase că îi retrage sprijinul politic, iar Bădulescu era audiat la parchet în dosarul 10 august, a întors-o.

Într-o emisiune TV din ianuarie a declarat că a mințit și că va spune de acum înainte adevărul. ”Da (am minţit la Parchet -n.r.). După 30 ianuarie este ziua în care lumea va şti adevărul. Asta, asta este frica lor. Da, domn'e, recunosc că am minţit la Parchet şi mă pun la dispoziţia organelor de urmărire penală cu fapte şi declaraţii pentru data de 10 august 2018. Poftim, am spus-o public. Ce am minţit o să declar la Parchet", a declarat Aurelian Bădulescu la un pst tv.

Întrebat de ce a minţit în faţa procurorilor, Bădulescu a replicat: "Pentru că sunt un mincinos şi ca să apar un partid care acum mă exclude... de aia. Ca să-l apăr pe Codrin Ştefănescu, ca să apăr democraţia, ca să fie bine", a completat viceprimarul.

După câteva zile s-a răzgândit, spunând că declarațiile au fost o ”metaforă”, "un mod de a atrage" atenția. Pe 27 februarie, el a revenit cu declarații pe tema protestului din 10 august, spunând că ”binomul Dragnea- Dan a manipulat structurile statului”.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Prietenii și dușmanii ministrului Daea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:57 0:00
XS
SM
MD
LG