Linkuri accesibilitate

Firea primește bani de la Guvern, pentru acoperirea „falimentului nedeclarat”


Gabriela Firea și Viorica Dăncilă.

Problemele financiare prin care trece Capitala, sub administrarea primarului Gabriela Firea, vor fi rezolvate la rectificarea bugetară din iulie, după ce primarul s-a înțeles cu premierul Viorica Dăncilă pentru acoperirea găurii de un miliard de lei din bugetul primăriei.

Gabriela Firea a anunțat că s-a înțeles cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici, pentru a depăși blocajul financiar în care se află primăria, prin alocarea de resurse suplimentare la rectificarea bugetară din luna iulie.

„Este un deficit de un miliard de lei pe care trebuie să-l compensăm într-o formă sau alta, dar ne vom echilibra. Aşa cum ştiţi, am reuşit să contractăm şi un împrumut pentru plata unei facturi restante la gazele din această iarnă şi toate celelalte facturi vor fi achitate în momentul în care vom primi sumele la rectificarea bugetară”, a declarat Firea, după întâlnirea de la Guvern.

Firea a spus că discuția de la Guvern a fost „nu neapărat tensionată, dar destul de tristă, pentru că nu e vesel să nu ai bani”.

Pe hârtie, bugetul Primăriei Capitalei arată triumfător: venituri de 1,4 miliarde de euro pe 2019, care atrag după sine cheltuieli similare, ba chiar un pic mai mari. Cu toate acestea, primarul general Gabriela Firea a ajuns să declare că Bucureștiul este în „faliment nedeclarat”, o figură de stil care se traduce matematic într-o nevoie stringentă de peste 200 de milioane de euro (un miliard de lei), conform aceleiași Gabriela Firea.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG