Linkuri accesibilitate

Firma care trebuie să furnizeze măștile acuză guvernul că vrea să rezilieze ilegal contractul


Imagine generică
Imagine generică

Omul de afaceri Michael Topolinski acuză Ministerul Sănătății că vrea să rezilieze contractul cu Naguma Medical Suplly în beneficiul firmei clasate pe locul doi la licitație, Best Achiziții, se arată într-un document remis joi către zeci de ambasade și organizații ale oamenilor de afaceri străini, pe care-i sfătuiește să nu facă afaceri cu statul român.

Topolinski susține în scrisoarea citată de G4media, care a studiat documentul, că va investiga cu ajutorul unei firme specializate firma Best Achizții „pentru a identifica și urmări banii care se scurg de la bugetul de stat” și amenință că va trimite informațiile obținute la DNA.

„România este o țară în care dacă câștigi o licitație cu statul la cel mai mic preț, ești atacata de sistemul corupt. Sistemul vrea prețuri ridicate din motive evidente. Ca orice investitor străin onest din Canada, sfatul nostru către toți investitorii străini este să stea departe, nu merită”, se spune în scrisoarea citată.

Reacția omului de afaceri canadian vine după ce ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat public societatea că mai are doar doua zile pentru a-și îndeplini oblilgațiile, altfel contractul va fi reziliat.

Publicația citată spune că Ministerul Sănătății a trimis joi a doua notificare către firma lui Topolinski în care o avertizează că a încălcat termenele contractuale. Cu toate acestea, omul de afaceri canadian a susținut în urmă cu o zi că nu a primit nici măcar o notificare oficială din partea ministerului privitoare la nemulțumirile sale în livrarea măștilor.

Potrivit contractului, firma ar avea la dispoziție din momentul notificării 15 zile pentru a remedia problemele, altfel contractul va fi reziliat.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat miercuri seară la B1TV că va reevalua contractul cu Naguma Medical Suplly pentru „s-ar fi încălcat niște termeni” contractuali. În timp ce firma susține că a livrat o primă tranșă de 53 de milioane de măști și că mai are de livrat încă 50 de milioane, ministrul a spus joi că au fost livrate doar 39 de milioane.

„După cum ştiţi, a fost o licitaţie contestată, s-a aşteptat un timp vreo 60 de zile până s-a încheiat contractul-cadru, 11 dintre cei 14 care corespundeau, s-a încheiat un contract subsecvent cu prima firmă, a fost contestat, am aşteptat la Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor, după ce s-a dat verdictul că se respinge contestaţia. În a zecea zi a fost contestat la Tribunal, a rămas în aşteptare s-a respins şi acolo. Am început şi am încheiat acel contract subsecvent , suntem în derularea lui, din informaţiile pe care le am de la comisia de achiziţie s-au livrat 39 de milioane de măşti”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

XS
SM
MD
LG