Linkuri accesibilitate

Fiul lui Joe Biden, investigat pentru nereguli la regimul taxelor


Hunter Biden, fiul președintelui ales al Statelor Unite, a anunțat miercuri că a fost pus sub investigație pentru posibile nereguli la regimul taxelor, fapt care ar putea genera o problemă politică pentru viitoarea administrație.

Procurori federali „investighează situația mea fiscală", arată Hunter Biden într-un comunicat de presă emis echipa de tranziție a tatălui său.

„Tratez foarte serios acest caz, dar sunt încrezător că o analiză profesionistă şi obiectivă asupra acestor probleme va demonstra că mi-am gestionat în mod adecvat şi legal activităţile, inclusiv cu ajutorul consilierilor fiscali profesionişti", afirmă Hunter Biden în comunicat.

Dezvăluirea investigației federale, conduse de biroul procurorului general din Delaware, vine într-un moment nepotrivit pentru administrația Biden care trebuie să anunțe propunerea de procuror general al Statelor Unite, persoană care va putea supraveghea și această anchetă.

Dacă investigația va evolua, atunci poate deveni și un subiect de atac din partea republicanilor după ce Hunter Biden a fost un punct important și în timpul campaniei electorale împotriva lui Donald Trump ca urmare a activității desfășurate de acesta în Ucraina sau China în timp ce tatăl său era vicepreședinte.

Potrivit CNN și AP, care citează surse din Departamentul de Justiție, investigația vizează posibile încălcări ale legii privind taxele și a celei prin spălare de bani în afacerile derulate cu alte state, în principal China.

XS
SM
MD
LG