Linkuri accesibilitate

Florentin Pandele pentru Roșia Today: ”Votați familia tradițională! Firea primar, Pandele președinte!”


Roșia Today, despre Florentin Pandele președinte.

Inspirat de prezența „Cinstitei Racle cu Brâului Maicii Domnului” în biserica din localitate, primarul orașului Voluntari, Florin Pandele, și-a anunțat candidatura la prezidențialele din toamnă în calitate de independent. Așadar, din ianuarie 2020 am putea să-l avem pe Florin Pandele președinte și pe soția dumnealui primar general al Bucureștiului. Ceea ce ar fi o premieră națională și, de ce nu, mondială!

Politician cu frica lui Dumnezeu, la fel ca și soția Gabriela Firea, Florentin Pandele a răspuns la câteva întrebări pentru Roșia Today.

Rep: Sunt mulți cei care nu vă dau absolut nicio șansă să ajungeți la Cotroceni în calitate de independent. Cum comentați?

E dreptul lor să creadă ce vor. Dacă un actoraș din Ucraina a ajuns președinte, de ce nu ar putea și soțul unei doamne primar care, apropo, a scăpat ca prin urechile acului de un atentat cu sârmă instrumentat de Dragnea?

Rep: Ce părere aveți de Liviu Dragnea?

Am toată considerația pentru el, nu vreau să lovesc într-un om căzut la pământ, dar Liviu a fost un bandit, o lichea și un corupător de minore. A distrus partidul așa cum a distrus și sănătatea Gabrielei.

Rep: Sunteți un social-democrat în esență. Ați accepta un sprijin din partea PSD sau Pro România?

Din partea PSD, poate. Depinde cine va veni la conducere în locul lui Dragnea. De exemplu, dacă se întoarce Vanghelie sau chiar Adrian Năstase, n-aș avea nicio reținere. Acesta trebuie să renască pe vechile structuri cu adevărații lideri, Ion Iliescu, Dumnezeu și Brâul Maicii Domnului să-i dea sănătate, Năstase, Geoană, Vanghelie, Hrebenciuc. Oamenii aștia stiu să facă politică adevărată fiindcă sunt deștepți, nu niște ignoranți ca cei de azi. Cât despre Pro România, nu dau doi bani pe promisiunile lui Ponta.

Rep: De unde veți strânge fonduri pentru campania electorală?

De ce mă faceți să râd? Chiar nu știți că sunt primar în Voluntari? La câți bogați stau la mine in localitate, dacă îmi dă fiecare 10 mii de euro și strâng două milioane într-o zi. Plus comisioanele de la construcțiile care se fac. Plâng șmecherii la ușa mea să le semnez autorizații de blocuri, vin cu banii în pungi. Nu mă ating. Mi-e silă de astfel de oameni. Îi trimit pe toți să-i bage în cutia milei, la biserică.

Rep: Vă temeți că statul paralel ar putea să vă pună bețe-n roate?

Da, evident. Dar îmi asum riscul. Serviciile oricum m-au călărit în ultimii ani, mi-au ascultat telefoanele și mi-au pus microfoane inclusiv în baie. Chiar o întrebam pe Găbița zilele trecute unde să ne mai ascundem în casă atunci când avem de vorbit. De obicei dăm la maxim pe Antena 3 și ne șoptim la ureche, sub duș.

Rep: Cum vedeți relația cu UE, Rusia și Statele Unite?

O văd bine. La Bruxelles cunosc o secretară de-a lui Juncker. O nepoată de-a mea, Ema. De asemenea, țin o poză cu Melania Trump pe frigider. Deocamdată nu am nicio intrare la Kremlin, dar mi-a promis Cozmin Gușă că mă introduce la un tip care face judo cu Putin. Deci la nivel de politică externă, m-aș descurca de o mie de ori mai bine decât Iohannis. Plus că toți vor terenuri în voluntari.

Rep: Ce părere aveți de vizita Papei Francisc în România?

Să fie sănătos, nu eu l-am invitat! Fiecare cu religia și credința lui. După părerea mea, Papa e cam comunist, deci nu aveam prea multe de învățat de la Sanctitatea Sa. A venit să-și facă lobby pentru biserica lui, dar românii nu se lasă ușor înșelați. Din Voluntari nu a participat nimeni la slujba lor, toți au venit la Brâul Maicii Domnului. Anul asta nu știu cum s-a nimerit, dar Brâul este în Voluntari exact în zilele cât stă Papa în Romania. O coincidență, evident.

Rep: Care va fi sloganul dvs în campania electorală?

Va fi unul cu trimitere la familie și la cele sfinte: ”Votați cu familia tradițională! Firea primar, Pandele președinte!”.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG