Linkuri accesibilitate

Florin Cîțu: Am putea renunța la măști la 1 august. Care e condiția


Premierul Cîțu spune că am putea renunța la măști dacă ne vaccinăm cât mai mulți

Premierul Florin Cîţu a transmis, vineri, că obiectivul său şi al Guvernului pe care îl conduce rămâne vaccinarea anti-COVID „cât mai rapidă" a 10 milioane de români, adăugând că, odată atins acest prag, autorităţile vor putea lua în considerare renunţarea la masca de protecţie sanitară.

„Obiectivul meu şi al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ţine:

până la 1 iunie, imunizarea a 5 milioane de persoane;

până la 1 august, imunizarea a 10 milioane de persoane.

Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, putem lua în considerare renunţarea la masca de protecţie. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectaţi măsurile de protecţie şi să mergeţi la vaccinare", a scris Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

În prezent, masca de protecție este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în cele deschise.

Joi, premierul a anunțat că de Paște va prelungi programul de ieșit din casă. Pentru asta, Guvernul a adoptat hotărârea pentru prelungirea stării de alertă în care sunt cuprinse măsurile modificate pentru perioada Paștelui. Va fi prelungită circulaţia în perioada 1 mai - 2 mai, în intervalul orar 20:00 - 05:00, pentru ca oamenii să poată participa la slujba de Înviere, iar magazinele vor fi închise la ora 20:00, în Vinerea Mare, nu la ora 18:00.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Când preoții trec de la teorie la faptă. Școala de șah de la biserică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:34 0:00
XS
SM
MD
LG