Linkuri accesibilitate

Florin Cîțu, către PSD, în Parlament: tupeu la limita nesimțirii


România - premierul desemnat Florin Cîțu, înaintea votului de învestire din parlament

Premierul desemnat Florin Cîțu a reacționat miercuri la atacurile PSD din parlament, lansate la învestirea sa.

„Sunteți speriați că sunt încă aici? Vă sperie o guvernare Cîțu? Am văzut multe în Parlament, dar tupeu, la limita nesimțirii, mai rar. Auzi tupeu, după ce ai scos oamenii în stradă cu OUG 13 să vii astăzi să vorbești în Parlamentul României. Să te dea la gunoi propriul partid și să vii să le vorbești astăzi românilor. Tupeu. Cum ați lăsat economia? 30 de miliarde facturi, 50 de miliarde datorii pe care a trebuit să le plătim noi. Facturi neplătite, TVA, cât tupeu aveți să vorbiți astăzi aici! Lucrurile se schimbă. România va avea un guvern de profesioniști. E vorba despre o guvernare normală pentru toți cetățenii români, nu doar pentru corupți”, a spus Florin Cîțu.

Intervenția sa a fost o replică la declarațiile făcute anterior de la tribună de Alfred Simonis de la PSD care i-a reproșat că a vorbit doar 7 minute despre programul de guvernare.

„Unii candidați s-au făcut de râs la audierile de astăzi. Audierile au fost unele fără precedent în România, fără presă, fără transparență și pe repede-nainte. Domnul Cîțu a vorbit 7 minute despre programul de guvernare. Domnul președinte Iohannis spunea că nu trebuie ca un partid sau un om să aibă toată puterea. Românii l-au ascultat și PSD a câștigat. Care e rezultatul? Trei partide s-au chinuit să facă majoritate să aibă singuri toată puterea. Domnule „Ludovic Cîțu” mai sunteți aici? Nu ați fugit încă la Cotroceni? Ce rol aveți în acest guvern? Clipiți și vă salvăm noi.”

Cei 18 miniștri ai cabinetului Cîțu au fost audiați miercuri în comisiile de specialitate iar întregul guvern, supus după-amiază votului de învestitură din parlament.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG