Linkuri accesibilitate

Florin Câțu: PSD nu a plătit niciun ban pentru Start-up Națion. Banii au fost dați doar pe hârtie


Florin Câțu, ministrul finanțelor în guvernul Orban
Florin Câțu, ministrul finanțelor în guvernul Orban

Ministrul Finanțelor susține, într-o postare pe Facebook, că la începutul anului trecut restanțele pentru programul Start-up Nation erau de 1,4 miliarde de lei. PSD a alocat pentru tot anul 2019 doar 383,6 milioane lei pentru plata acestor facturi, însă banii au fost doar pe hârtie, a spus Florin Câțu. Asta pentru că, atunci când a plecat de la guvernare, în buget mai erau numai 50 de milioane de lei și nu fusese plătit niciun ban.

"Ticăloșie marca PSD! La începutul anului 2019, restanțele la plata facturilor pentru Start-up Nation erau de 1.4 miliarde lei. Cu toate acestea, PSD a alocat pentru tot anul 2019 un buget de DOAR 383,6 milioane lei pentru plata facturilor restante în acest program. Bani alocați doar pe hârtie. Ticăloșie marca PSD. Exact ca în cazul pensiilor, socialiștii nu au vrut niciodată să plătească facturile restante la Start-up Nation.

Înainte de prima rectificare au luat 100 de milioane de lei de la Start-up Nation și i-au trimis baronilor PSD. Iar la rectficarea bugetară au tăiat de la acest program 232,6 milioane lei pe care i-au transferat tot baronilor PSD. În noiembrie 2019, când am preluat guvernarea nu se plătise niciun leu (ZERO LEI) pentru Start-up Nation iar în buget mai erau DOAR 50 de milioane de lei
", scrie Florin Câțu.

Ministrul de finanțe a mai spus că "PSD reprezintă cea mai mare nenorocire care s-a abătut asupra României în ultimii 30 de ani. Trebuie să dispară".

Reacția vine după ce PSD a anunțat că va avea un amendament în Parlament la proiectul de rectificare bugetară care prevede alocarea a 400 milioane lei pentru tinerii antreprenori care au accesat programul Start-up Nation.

PSD susține, din nou, amendamentul de creștere a punctului de pensie cu 40% și alocarea a 400 milioane lei pentru tinerii antreprenori, exact în contextul în care programul Start-up Nation.

Proiectul de lege pentru aprobarea rectificarea bugetară va fi dezbatut săptămâna viitoare de către Parlament

XS
SM
MD
LG