Linkuri accesibilitate

Florin Cîțu: Site-ul IMM INVEST a fost refăcut și va fi disponibil de marți


Florin Cîțu
Florin Cîțu

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat, luni, că site-ul pentru înscrierea în programul IMM Invest, prin care IMM-urile din România pot beneficia de credite garantate cu până la 90%, a fost refăcut și va fi pus în funcțiune de marți de la ora 9.

Site-ul IMM INVEST a fost refăcut.

Există un RISC. Acțiunile PSD și ale acoliților lor din Parlament. Deja votează ÎMPOTRIVA legii care aprobă ordonanța prin care a fost aprobat IMM INVEST. Mai mult PSD-istii vor să oprească acest program prin moțiune. Ciolacu și gașca lui socialistă fac orice să oprească acest program care susține capitatul și economia privată. Așa cum au făcut până acum cu toate măsurile bune luate de acest guvern.

Marți, 28 aprilie, ora 9:00, IMM INVEST este live și toți cei care doresc să beneficieze de linii de credit pentru investiții/capital de lucru garantate de stat cu până la 90% și cu dobândă subvenționată 100% pot să se înscrie în program.

Acest program nu funcționează după principul "primul venit, primul servit"", a anunțat Florin Cîțu pe Facebook.

Programul IMM Invest, prin care IMM-urile din România pot beneficia de credite garantate cu până la 90%, a fost lansat în urmă cu o săptămână, dar platforma imminvest.ro nu a funcționat. Oficialii guvernamentali au vorbit de un număr prea mare de accesări și de un posibil atac cibernetic asupra site-ului.

Drept urmare, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a fost solicitat pentru a prelua pe infrastructura sa site-ul.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii a anunțat că 44. 000 de întreprinderi mici şi mijlocii sunt aşteptate în programul guvernamental de finanţare.

Potenţialii beneficiari îşi vor putea asigura lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea de finanţări garantate.

Programul va funcționa până în 2026, în limita unui plafon inițial de 15 miliarde de lei, cu 22 de bănci implicate.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG