Linkuri accesibilitate

Florin Roman: Orban, mandatat să strângă în jurul său toată clasa politică


  • „Ludovic Orban, omul care a gestionat această situație cap-coadă, este mandatat să strângă toată clasa politică în jur, pentru că doar împreună vom reuși să trecem peste această situație. Cei care îl cunoașteți pe Ludovic Orban știți că este un om care muncește în celula de criză până la 4 dimineața, poate aduna toată puterea de care avem nevoie, întregul partid, întreaga societate”, a spus Florin Roman, liderul deputaților PNL, după anunțul că Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier.

„Atunci când Florin Cîțu a fost desemnat, nu aveam această evoluție în România. Nu se pune problema să fi fost desemnat ca să nu treacă guvernul”, a spus Roman cu privire la decizia neașteptată a premierului desemnat Florin Cîțu de a-și depune mandatul la Cotroceni.

„Am spus că vom vota pentru această învestire, dar ieri i s-a solicitat acest lucru premierului desemnat, a spus că se va gândi și va lua o decizie. Am optat pentru o opțiune care ne poate costa electoral”, mai spus Roman.

Premierul desemnat, Florin Cîțu, și-a depus mandatul înainte de votul de învestitură din Parlament.

Apărută inițial pe surse, informația a fost anunțată oficial chiar de Administrația Prezidențială.

În aceste condiții, votul în parlament nu va mai avea loc iar președintele Klaus Iohannis va chema partidele la consultări la Cotroceni.

Președintele a anunțat că va face o declarație de presă în cursul acestei seri.

„Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”, se arată într-un comunicat remis presei de Administrația Prezidențială.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG