Linkuri accesibilitate

Galerie foto | Sute de mii de oameni mor de foame în Etiopia

Peste 350.000 de oameni din regiunea Tigray din Etiopia nu mai au ce mânca, iar milioane sunt în pericol să ajungă în această situație. Existența crizei a fost admisă de Națiunilor Unite, dar eforturile umanitare pălesc în fața imaginilor transmise de agențiile internaționale de știri.

După cum relatează BBC, oamenii din Tigray povestesc despre satele izolate în care oamenii sunt găsiți morți din cauza foamei, femei răpite de soldați, care nu își mai pot îngriji copiii, lipsa aproape totală a alimentelor. „O tragedie făcută de mâna omului”, descrie BBC contextul în care s-a ajuns aici, cu guvernul Etiopiei aflat în conflict armat cu rebelii din Tigray. Violenţele au ucis mii de civili, au forțat peste două milioane de persoane să se refugieze, iar recoltele și animalele au fost furate. „Oamenii nu mor de foame, sunt lăsați să moară de foame”, transmite The Associated Press (AP).


This image contains sensitive content which some people may find offensive or disturbing - Click to reveal

Un copil care suferă de malnutriție, lângă mama sa, în spitalul din Mekele, regiunea Tigray. (6 mai 2021)

This image contains sensitive content which some people may find offensive or disturbing - Click to reveal

Birhan Etsana, de 27 de ani, își îngrijește copilul malnutrit, Mebrhit, care la un an și cinci luni cântărește doar 5,2 kilograme. (10 mai 2021)

XS
SM
MD
LG