Linkuri accesibilitate

Focar de coronavirus într-un campus din Brăila unde sunt cazați muncitori din Pakistan


Pacienti transportați către spital, în timpul pandemiei. Paris, 1 aprilie 2020.
Pacienti transportați către spital, în timpul pandemiei. Paris, 1 aprilie 2020.

Opt muncitori din Pakistan angajați ai unei firme de construcții din Galați care făcea lucrări în Brăila s-au infectat cu coronavirus şi au fost internaţi la Spitalul Judeţean din Brăila. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a decis să izoleze campusul, în care se mai află încă 93 de muncitori.

Primele cazuri de infectare cu coronavirus din campusul aflat în localitatea brăileană Vădeni au fost confirmate luni, când opt muncitori din Pakistan confirmați cu noul virus au fost internaţi la Spitalul Judeţean din Brăila. Ei sunt angajaţi ai unei firme de construcţii din Galaţi.

Direcţia de Sănătate Publică Brăila a decis să izoleze campusul, în care se mai află încă 93 de muncitori.

„Sunt opt muncitori, cazurile sunt confirmate. La Spitalul Judeţean din Brăila au fost făcute testele. Se face anchetă epidemiologică, iar 93 de persoane au fost izolate în campus. Muncitorii sunt angajaţii unei firme din Galaţi, campusul se află între oraşele Galaţi şi Brăila, pe teritoriul judeţului Brăila. Ei muncesc unde-i trimite firma. Această firmă are lucrări în mai multe judeţe”, a declarat, pentru Mediafax, prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc.

Campusul este supravegheat în prezent de maşini de poliţie şi jandarmerie.

XS
SM
MD
LG