Linkuri accesibilitate

Focar de coronavirus la Arctic Găești: 66 de angajați depistați pozitiv


Test COVID-19
Test COVID-19

UPDATE: Arctic a decis să închidă temporar fabrica de la Găeşti, judeţul Dâmboviţa, după ce 66 de angajaţi au fost diagnosticaţi cu Covid-19. Fabrica are 4.000 de salariaţi.

La fabrica din Găeşti s-au confirmat 66 de cazuri de Covid-19, în urma unei proceduri de testare iniţiată de compania Arctic, după primul caz raportat pe data de 7 mai. Arctic a luat decizia de a închide fabrica, cu efect imediat. Toţi cei confirmaţi pozitiv sunt asimptomatici şi sunt spitalizaţi, sub atenta monitorizare a autorităţilor medicale locale”, spun oficialii companiei, citați de ZF.

Compania, cel mai mare producător de electrocasnice din România, mai are o unitate de producţie în acelaşi judeţ la Ulmi, unde lucrează 500 de oameni.

***

Un focar de coronavirus este activ la fabrica de frigidere Arctic din Găești, județul Dâmbovița. Sâmbătă au fost depistați alți 32 de angajați, după ce cu o zi înainte autoritățile confirmase infecția în rândul a 31 de persoane care lucrau aici.

Potrivit ultimelor rezultate transmise instituţiei noastre astăzi, 16 mai 2020, alţi 31 de salariaţi din hala secundară, liniile 3 şi 4 ale S.C. Arctic S.A. Găeşti , au fost depistaţi pozitiv COVID-19, toţi fiind la acest moment asimptomatici. De la debutul focarului şi până în prezent, numărul cazurilor pozitive depistate în această societate comercială este de 66”, se arată în comunicatul DSP, citat de Mediafax.

Conducerea Arctic a hotărât testarea profilactică a angajaţilor, după ce DSP Dâmboviţa a identificat două cazuri în datele de 7 şi 9 mai. Un alt pacient simptomatic, angajat al Arctic, a fost depistat cu noul coronavirus în această săptămână şi este internat.

În cadrul fabricii au fost dispuse mai multe măsuri, printre care izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi şi a membrilor de familie ai angajaţilor confirmaţi pentru o perioadă de 14 zile, iar în cazul apariţiei simptomelor aceştia trebuie să se prezinte la secţia de boli infecţioase, prin solicitarea ambulanţei.

În halele de lucru vor fi efectuate acţiuni de dezinfecţie terminală la nivelul tuturor spaţiilor utilizate în comun, precum şi a liniilor de producţie, supravegherea stării de sănătate a salariaţilor din hala principală şi intensificarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID 19, respectiv: utilizarea de măşti faciale, mănusi şi alte componente ale echipamentului de protecţie personală, limitarea contactului interumanan, respectarea regulilor de igienă individuală”, au transmis reprezentanţii DSP Dâmboviţa.

Potrivit comunicatului, angajaţii testaţi pozitiv vor fi duşi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, urmând ca medicul specialist să dispună internarea lor în cadrul secţiilor suport COVID -19.

Citește și:

XS
SM
MD
LG