Linkuri accesibilitate

Focar de coronavirus la un cămin de bătrăni din Orăștie


Romania- coronavirus generic
Romania- coronavirus generic

Nu mai puțin de 21 de bătrâni din cei 30 care sunt găzduiți de un cămin pentru bătrâni din Orăștie, județul Hunedoara, au fost testați pozitiv cu coronavirus. Lor li se adaugă alți 5 îngrijitori care sunt bolnavi de Covid 19.

Este vorba despre 21 de persoane dintre rezidenţi şi sunt 5 persoane care prezintă virusul covid dintre angajaţi. Precizez: Persoanele nu prezentau semne şi simptome decât minore, cele care erau internate. S-au stabilit măsuri pentru a se realiza o închidere mult mai strânsă a activităţii din acest cămin, în sensul că personalul a rămas pentru 14 zile în cămin cu asigurarea cazării lor, astfel încât să realizeze schimbri continue”, a declarat, pentru Digi24, medicul-șef al DSP Hunedoara, Cecilia Birău.

Doi dintre bătrâni sunt internați acum la spitalul din localitate, în timp ce restul rămân la azil. O anchetă epidemiologică a fost deschisă de către DSP.

Contaminarea a fost depistată după ce doi dintre bătrâni s-au prezentat la spital cu semne ale unei infecții respiratoare ușoare, dar în urma testului s-a semnalat prezența noului coronavirus. A doua zi, bătrânii din unitate au fost testați.

Căminul de bătrâni este închis pentru vizitatori din data de 3 aprilie, iar la momentul în care s-a început recoltarea de probe pentru toţi rezidenţii s-a decis ca personalul să rămână în unitatea medico-socială, fără să mai fie aduşi de acasă alţi salariaţi.

Persoanele rezidente din căminul de bătrâni au vârste cuprinse între 61 şi 94 de ani.

Este al treilea caz de infecție la un cămin de bătrâni, după ce la Galați, la un centru privat de îngrijiri paliative, numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a ajuns la 90, din care 72 sunt vârstnici internaţi în cămin şi 18 sunt angajaţi care au lucrat acolo.

Tot la Galați, la un alt centru, sunt patru cazuri de coronavirus - doi bătrâni și doi angajați.

XS
SM
MD
LG