Linkuri accesibilitate

Focar de coronavirus la un centru din Focșani pentru bolnavii de HIV


Romania- coronavirus generic

Un număr de 13 persoane, dintre care opt pacienţi şi cinci angajaţi ai centrului „Sf. Maria”, din Goleşti, judeţul Vrancea, s-au infectat cu virusul COVID-19.

Acest lucru a fost aflat întâmplător, când una dintre rezidentele centrului a avut dureri în gât. Tânara de la Centrul „Sf. Maria” din Golești, a fost testată şi s-a aflat că este infectată.

Ulterior, au fost testaţi toţi cei 28 de pacienţi şi angajaţi ai instituţiei, iar 13 teste au ieșit pozitive pentru infecția cu noul coronavirus.

Zilele trecute, o femeie din centru a avut ganglionii inflamaţi. A fost dusă la spital pentru consult, a fost testată şi pentru depistarea COVID-19 şi astfel s-a aflat că este infectată. În centrul de la Goleşti sunt 28 de persoane, 14 beneficiari şi 14 angajaţi, toţi au fost testaţi, iar 13 dintre ei au ieşit pozitiv. Unul dintre angajaţi a fost testat din nou şi a avut două rezultate negative”, a declarat Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Vrancea, pentru Mediafax.

În Centrul „Sf. Maria” din Goleşti primesc tratament 14 tineri bolnavi de HIV, maladie care scade foarte mult imunitatea pacienţilor.

Totuşi, toate persoanele infectate care provin din centrul pentru bolnavi de HIV sunt asimptomatice.

Ele au fost internate la spitalele din Adjud şi Focşani.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG