Linkuri accesibilitate

Focar de coronavirus pe un șantier cu muncitori străini din București


Jandarmii păzesc șantierul pentru ca muncitorii să mențină izolarea impusă

Circa 100 de muncitori străini, proveniți în special din Nepal sau India, sunt blocați pe un șantier de construcție a unui ansamblu rezidențial din zona Metalurgiei din Capitala după înregistrarea unui focar de coronavirus.

Conform surselor medicale citate de G4Media, 34 dintre cei în jur de 200 de muncitori ar fi avut teste pozitive pentru coronavirus. Ei au fost transportați la spital.

Restul muncitorilor rămân însă sub supravegherea jandarmilor blocați în carantină pe șantierul de construcție.

UPDATE: Primarul general Gabriela Firea afirmă că va fi pus un spațiu la dispoziție pentru carantinarea muncitorilor indieni.

„Muncitorii indieni, angajați la o firmă privată de construcții din București, depistați pozitivi COVID vor primi toate îngrijirile medicale de care au nevoie la spitalele din Capitală, iar pe cei fără simptome îi vom carantina într-o clădire pe care o punem la dispoziție în astfel de situații", a afirma Gabriela Firea.

Problema intervine din faptul că ei nu au condiții minime pentru a rămâne pe șantier în izolare, neavând o cantină de unde pot primi mâncare și fiind cazați și câte 10 persoane într-o baracă.

Sâmbătă seara, reprezentanții DSP au mers la fața locului, alături de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care a vrut să se intereseze personal de situația celor de pe șantier.

„Alături de DSP București, azi-noapte m-am deplasat la șantierul în locația de la care aveam informații că s-a întâmplat să existe un focar cu efecte asupra stării de sănătate și implicit asupra stării apte de muncă a acelor oameni. Din primele informații, cei infectați sunt din India dar urmează să avem o evaluare completă așa cum am rugat celelalte instituții să mă informeze”, a spus Alexandru.

Peste 200 de angajați lucrează pe șantier, dintre care 38 sunt cetățeni indieni, a mai spus ministrul Violeta Alexandru, însă o evidență exactă o va transmite angajatorul către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) București.

O anchetă epidemiologică aflată în curs va stabili care este starea muncitorilor rămași pe șantier.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG