Linkuri accesibilitate

Focar uriaș de Covid în județul Timiș: 98 de pozitivi la o firmă de prelucrarea cărnii de porc


Romania- coronavirus generic
Romania- coronavirus generic

La combinatul Comtim-Smithfield din Timișoara a fost confirmat un focar uriaș de coronavirus, 83 de angajați fiind confirmați pozitiv, transmite Opinia Timișoarei.

Autoritățile au prelevat teste de la 800 de angajați ai firmei de procesare a cărnii de porc, cea mai mare din județ. Firma este deținută de o companie chineză.

Toti cei depistati pozitiv vor fi carantinati într-un cămin pus la dispoziție de firmă, sub supravegherea unor medici de familie coordonați de specialiștii de la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara.

Primele cazuri de Covid au apărut încă de acum o săptămână, când au fost descoperite 8 cazuri de infecție, toate persoanele fiind izolate și luate în eidența DSP. Măsura suspendării activității a fost luată acum, după ce un număr atât de mare de angajați au fost testați pozitiv. Timp de o săptămână se vor igieniza și dezinfecta spațiile de lucru.

În urma testărilor COVID-19 efectuate angajaților unei unități de procesare carne de pe raza județului Timiș, după apariția primelor cazuri pozitive în rândul acestora, s-au depistat pozitiv, în ultimele 24 ore, un număr de 56 persoane. Până la această dată, la nivelul întregii unități, sunt confirmate 93 de persoane pozitive.

Pe acest considerent s-a decis suspendarea activitătii întregului obiectiv, pentru o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, în caz de nevoie. Unitatea își va relua activitatea după efectuarea unei igienizări și dezinfecții riguroase, precum și după testarea personalului cu maxim 48 de ore înainte, cu rezultat negativ. Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare, personalul de specialitate din cadrul DSP Timiș fiind în teren pentru a lua toate măsurile limitării focarului. Deoarece persoanele depistate pozitiv nu prezintă simptome care să pună probleme medicale deosebite, acestea se află în izolare. DSP Timiș depune toate eforturile și monitorizează permanent situația epidemiologică la nivelul întregului județ. Precizăm faptul că în cadrul unității în cauză au fost recoltate 804 teste, având până la această dată 488 de rezultate”, transmite Direcția de Sănătate Publică Timiș, potrivit Opinia Timișoarei.

În județul Timiș au fost depistate mai multe focare de Covid în ultima perioadă, la Spitalul CFR și la Spitalul Municipal din Timișoara.

Medicul Virgil Musta, a avertizat că Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara nu mai are locuri la terpie intensivă. ”Toate acestea se datorează și faptului că o parte dintre concetățeni nu repectă nicio regulă, dând crezare fake news-urilor, teoriilor conspirației sau falselor îndemnuri la libertate", a spus Musta.

Până sâmbătă, 18 iulie, în judetul Timiș se înregistraseră 765 de cazuri, iar la nivelul întregii țări au fost 899 de cazuri noi în 24 de ore.

XS
SM
MD
LG