Linkuri accesibilitate

Forțele ruse atacă infrastructura civilă din Dnipropetrovsk și Herson


Salvatorii lucrează la locul unei clădiri rezidențiale din regiunea Dnipropetrovsk, grav avariate de o rachetă rusă. 13 iunie 2023.
Salvatorii lucrează la locul unei clădiri rezidențiale din regiunea Dnipropetrovsk, grav avariate de o rachetă rusă. 13 iunie 2023.

Trupele ruse au vizat instalațiile de infrastructură din regiunile sudice ucrainene Dnipropetrovsk și Herson, provocând pagube, au declarat oficialii regionali pe 23 noiembrie. Ucraina se pregătește pentru o creștere a atacurilor asupra instalațiilor sale energetice în timpul iernii viitoare. 

În Dnipropetrovsk, orașele Krivoi Rog și Nikopol și împrejurimile lor au fost lovite cu rachete peste noapte, a declarat guvernatorul regional Serghei Lisak pe 23 noiembrie, adăugând că nu au existat victime.

„La jurul miezului nopții, o explozie a răsunat în districtul Krivorizka. Inamicul a îndreptat racheta spre obiectivul de infrastructură. A trecut fără morți sau răniți. Agresorul a vizat cartierul Chervonohrihorivka de la periferia regiunii Nikopol cu artilerie grea. Nicio persoană nu a fost rănită”, a scris Lisak pe Telegram.

În Herson, un civil a fost rănit de bombardamentele rusești, a raportat șeful administrației militare a orașului, Roman Mrociko.

„În jurul orei 1, armata rusă a bombardat cartierele rezidențiale din Herson de pe malul stâng ocupat temporar. Un bărbat de 45 de ani a fost rănit ca urmare a unui atac inamic și a primit asistență medicală", a scris Mrociko pe Telegram, adăugând că apartamentul bărbatului a fost, de asemenea, avariat în atac.

Rusia a bombardat în mod constant Hersonul de peste râul Nipru, după ce s-a retras pe malul stâng, în urmă cu un an, iar forțele ucrainene au eliberat orașul.

Pe 22 noiembrie, un bărbat de 42 de ani a fost ucis de bombardamentele rusești în centrul orașului.

În regiunile estice Harkov și Donețk, forțele ucrainene au purtat 74 de lupte strânse în ultimele 24 de ore, a declarat Statul Major General al armatei ucrainene în raportul său zilnic din 23 noiembrie.

În Harkov, trupele ucrainene au respins 12 atacuri rusești în și în jurul orașelor Sinkivka, Petropavlivka și Ivanivka.

În Donețk, forțele ucrainene și-au continuat ofensiva asupra Bahmut, orașul care a căzut în mâinile trupelor ruse la începutul acestui an, după o bătălie sângeroasă de luni de zile.

Forțele ruse au lansat 42 de drone kamikaze împotriva pozițiilor ucrainene din zona Bahmut, fără succes, a declarat armata.

În Avdiivka, celălalt punct fierbinte din Donețk, forțele ruse au continuat, fără succes, să înconjoare orașul industrial apărat de forțele ucrainene.

Actualizare realizată cu informații publicate de Serviciul Ucrainean RFE/RL.
  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG