Linkuri accesibilitate

Ford renunță la o treime din angajații cu contracte determinate


Fabrica Ford, Craiova , 7 aprilie 2017

Fabrica Ford Craiova a anunțat că renunţă la o parte din angajaţii cu contracte pe perioadă determinată. Producătorul de mașini afirmă că este obligat să ia această măsură din cauza condițiilor de pe piață, fără să ofere alte amănunte.

Compania noastră revizuieşte constant nevoile de angajare pe baza cererii pieţei şi a eficienţei procesului de producţie. Având în vedere situaţia actuală a industriei în care operăm, confirmăm faptul că o parte dintre contractele individuale de muncă pe perioadă determinată ale unor angajaţi de la fabrica Ford din Craiova nu vor fi prelungite. Din raţiuni de confidenţialitate, nu putem furniza informaţii suplimentare”, a transmis purtătorul de cuvânt al fabricii Ford, Ana Maria Timiş, potrivit Agerpres.

Conform informațiilor profit.ro, ar fi vorba de 213 persoane cu un contract pe perioadă determinată, contracte ce nu vor mai fi prelungite, din totalul de 670 astfel de contracte.

Neprelungirea contractelor se face săptămânal, în funcție de data expirării acestora.

Fabrica Ford a reluat, pe 4 mai, producţia de vehicule şi motoare la principalele sale uzine din Europa, iar pentru uzina de la Craiova a anunţat că va relua activitatea în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în secţia de producţie vehicule, cât şi în cea de producţie motoare.

Ford a închis fabrica de la Craiova pe 19 martie, din cauza epidemiei de coronavirus. În uzină lucrează aproximativ 6.200 de oameni.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG