Linkuri accesibilitate

Fost director al Spitalului Militar, candidatul lui Ponta pentru Primăria Capitalei


Victor Ponta și actualul primar al Capitalei, Gabriela Firea
Victor Ponta și actualul primar al Capitalei, Gabriela Firea

Generalul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central, este candidatul pe care îl propune Victor Ponta pentru Primăria Municipiului București de la finalul lunii septembrie.

„Candidatul nostru la Primăria Capitalei este generalul Ioan Sîrbu. Este poate mai mult ca niciodată nevoie de cineva în București care să nu facă politică, o persoană care aproape un deceniu a condus unul dintre spitalele de marcă din România. Are o experiență medicală și administrativă importantă și e o persoană cu care Alianța București 2020 (nr. formată de Pro România alături de noul partid al lui Robert Negoiță) încearcă să creeze o alternativă. Cred că obligația noastră a fost să creem o alternativă”, a anunțat Victor Ponta, citat de Mediafax.

Liderul Pro-România a mai anunțat că la sectorul 1 candidat va fi candidat doctorul Adina Albert, la sectorul 2 Florin Manea, la sectorul 3 Robert Negoiță, la sectorul 4 Gabriel Ispas, la sectorul 5 Ștefan Pirpiliu, iar la sectorul 6 propun pe Anca Bălășoiu.

„Sunt oameni tineri, dar cu experiență administrativă și cred că formează o echipă nu doar pentru București 2020, ci cred că formează o echipă pentru 2024. Peste tot în țară vrem să construim alternativă pentru 2024 și experiența de acum în condiții speciale ne va ajuta. Vreau să scăpăm de acest prizonierat - scap de PSD și vine PNL, scap de PNL și vine PSD”, a adăugat Ponta.

Candidatul pentru Primăria Capitalei, generalul Ioan Sîrbu (62 de ani) figura în 2016 pe locul doi pe listele pentru Camera Deputaţilor la PNL Argeş. În 2012, pe când era consilier al ministrului educației, a fost acuzat de plagiat, scrie G4Media.

Cursul său de implantologie, a dezvăluit ziarul Adevărul în urmă cu opt ani, este inspirat din tratatul „Dental Implants: The Art of Science”, al cărui autor este profesorul american Charles Babbush. Potrivit sursei citate, în lucrarea denumită „Curs practic de implantologie orală” a lui Sîrbu se regăsesc capitole întregi din lucrarea implantologului american, pe care o citează doar la Bibliografie.

EVZ nota în 2012 că deși generalul și-a recunoscut inițial fapta, dând vina pe tinereţe şi pe lipsa materialelor de specialitate din 2004, Ioan Sîrbu a susținut ulterior pentru Evenimentul Zilei că nu a plagiat.

Ziarul Adevărul scria în ianuarie 2013 că generalul Ioan Sîrbu a fost promovat în toate regimurile politice.

XS
SM
MD
LG