Linkuri accesibilitate

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, dat în urmărire internațională, s-a predat la Bari


Daniel Dragomir, condamnat definitiv a fugit din țară în iunie 2020.
Daniel Dragomir, condamnat definitiv a fugit din țară în iunie 2020.

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, s-a predat în această dimineață Poliției din Bari. El era urmărit internațional după ce a fost condamnat anul trecut la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și fals în înscrisuri.

Anunțul a fost făcut de Poliția română, care îl căuta din vara anului trecut pe Daniel Dragomir, fost colonel SRI. Acesta a plecat din țară cu o zi înainte ca magistrații Curții de Apel să îl condamne.

„Un bărbat, de 42 de ani, urmărit la nivel internațional, s-a prezentat la o secție de poliție din Bari, însoțit de avocatul ales. Acesta a fost dus în Penitenciarul din Bari, în așteptarea prezentării în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul București”, susține Poliția Română.

În baza datelor furnizate de autoritățile din Italia, a fost informată instanța de judecată din România, care a emis mandatul european de arestare, pentru a traduce și transmite acest mandat către instanța care va judeca și dispune asupra predării către România.

Fostul colonel SRI a cerut și primit 460.000 de euro de la un om de afaceri pentru a îi proteja afacerile.

Daniel Dragomir a fost arestat preventiv în septembrie 2016, fiind acuzat că a pus la cale operațiunea de spionare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru care a fost angajată firma israeliană Black Cube.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

XS
SM
MD
LG