Linkuri accesibilitate

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, dat în urmărire internațională, s-a predat la Bari


Daniel Dragomir, condamnat definitiv a fugit din țară în iunie 2020.

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, s-a predat în această dimineață Poliției din Bari. El era urmărit internațional după ce a fost condamnat anul trecut la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și fals în înscrisuri.

Anunțul a fost făcut de Poliția română, care îl căuta din vara anului trecut pe Daniel Dragomir, fost colonel SRI. Acesta a plecat din țară cu o zi înainte ca magistrații Curții de Apel să îl condamne.

„Un bărbat, de 42 de ani, urmărit la nivel internațional, s-a prezentat la o secție de poliție din Bari, însoțit de avocatul ales. Acesta a fost dus în Penitenciarul din Bari, în așteptarea prezentării în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul București”, susține Poliția Română.

În baza datelor furnizate de autoritățile din Italia, a fost informată instanța de judecată din România, care a emis mandatul european de arestare, pentru a traduce și transmite acest mandat către instanța care va judeca și dispune asupra predării către România.

Fostul colonel SRI a cerut și primit 460.000 de euro de la un om de afaceri pentru a îi proteja afacerile.

Daniel Dragomir a fost arestat preventiv în septembrie 2016, fiind acuzat că a pus la cale operațiunea de spionare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru care a fost angajată firma israeliană Black Cube.

Antreprenor în România
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:07:54 0:00
XS
SM
MD
LG