Linkuri accesibilitate

Fostul director al spitalului din Focșani, anchetat penal pentru că a mers infectat la spital


Fostul director al spitalului dn Focșani, Constantin Mîndrilă

Fostul manager al spitalului ”Sf. Pantelimon” din Focșani, Constantin Mîndrilă, este anchetat de procurori pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce s-a dus la spital deși fusese diagnosticat cu COVID-19, anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Procurorii s-au sesizat din oficiu în urma unor articole de presă.

„Astfel, în procesul verbal de sesizare din oficiu s-a reținut că, după ce ar fi fost confirmat ca fiind contaminat cu noul coronavirus, managerul unității spitalicești s-ar fi prezentat la locul de muncă unde ar fi interacționat cu mai mulți colegi, iar ulterior s-ar fi autoizolat într-o locație hotelieră unde erau cazate cadre medicale neinfectate cu boala infecto-contagioasă, existând astfel posibilitatea de transmitere a acesteia”, spun procurorii.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat luni numirea unei conduceri militare și la Spitalul Județean Focșani ca urmare a extinderii numărului de cazuri de coronavirus și a situației cu fostul manager care, infectat cu coronavirus, a părăsit unitatea cu cu laptopul spitalului și „toată documentația”.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG