Linkuri accesibilitate

Fostul europarlamentar Marian Zlotea s-a predat în Italia


Condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, Marian Zlotea s-a predat marți seară în Italia. Avocatul acestuia a mers la Curtea de Apel din Bologna și ar fi oferit informații despre locul în care se afla.

Carabinierii l-au reținut in baza mandatului internațional emis pe numele său în ianuarie, când Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru fapte de corupție, scrie Digi24.

Fost europarlamentar PDL , Marian Zlotea, a fost găsit vinovat pentru că pe vremea când conducea ANSVSA și-a obligat subalternii să cotizeze pentru partidul din care făcea parte. Acum instanța din Italia trebuie sa decidă dacă aprobă extrădarea acestuia pentru a-și executa pedeapsa în România.

Procedura este de lungă durată, iar în unele cazuri, precum Alina Bica sau Dragoș Săvulescu, decizia a fost în favoarea celor condamnați.

Fostul europarlamentar PDL și fost președinte al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Marian Zlotea, anunțase la începutul lunii ianuarie, într-o postare pe Facebook, că a fugit din România și că a cerut azil politic în altă țară.

Zlotea a fost condamnat definitiv la 8 ani și 6 luni de închisoare, acuzat că, pe vremea când conducea Autoritatea Sanitar Veterinară, le-ar fi cerut subalternilor să finanțele partidul din care făcea parte, pentru a-și păstra locurile de muncă. Maria Zlotea era judecat în acest dosar din 2015, iar prima hotărâre a fost pronunțată în 2018. Atunci, a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG